Головна Новини Мешканці Тернопільщини мають багато незаконної зброї на руках

Мешканці Тернопільщини мають багато незаконної зброї на руках

117 випадків незаконного зберігання зброї зафіксували поліцейські цього року. Це на 51відсоток більше, ніж за аналогічний період минулого. Такий результат в обласному управлінні пояснюють проведенням операції «Зброя та вибухівка», яку завершили 22 травня.

«По операції «Зброя та вибухівка» ми завершили основну роботу, але безперечно продовжимо відстежувати ситуацію, – розповів Олександр Богомол, начальник управління Національної поліції у Тернопільській області. – Під час операції на території Тернопільщини ми вилучили 30 одиниць вогнепальної зброї. З них: 3 автомати, 6 карабінів, 5 пістолетів, 6 обрізів, 3 взірця саморобної зброї. Крім цього, було виявлено 4420 набоїв, 22 гранати, 5 інших боєприпасів, один вибуховий пристрій, 2975 грамів вибухівки різного ґатунку. Добровільно жителі області здали 24 одиниці вогнепальної зброї, 338 боєприпасів, 5 гранат. За результатами операції також проводились заходи з перевірки легальних носіїв зброї, тих, хто мав дозвіл на придбання і зберігання мисливської або травматичної зброї. Перевірили 3450 власників такої зброї, по 285 виявили порушення і у власників вилучили дозволи на зберігання зброї.»
За результатами операції, за словами Олександра Богомола, порушили 80 кримінальних проваджень. У 42 з них вже оголошено особам, які незаконно зберігали зброю, підозру. В інших випадках за результатами розслідування будуть прийняті законні рішення: притягнення осіб до відповідальності або закриття кримінальних проваджень.