Головна Новини Мешканці Тернопільської області не можуть оформити документи на польську візу

Мешканці Тернопільської області не можуть оформити документи на польську візу

Десять візових центрів припинили прийом документів на польську візу. 

Мешканці Луцького і Вінницького консульських округів не можуть реєструватися на подачу документів до своїх ППВАів.

Для візових центрів Луцька, Тернополя і Рівного опція реєстрації через оплату сервісного збору не працює з 28 січня, а для ППВАів Вінниці, Чернівців, Хмельницького і Житомира – з 31 січня. 

Все ж, ті особи, які оплатили сервісний збір раніше і таки зареєструвалися на подачу документів до цих візових центрів, зможуть зробити це у встановлений термін.

Ті ж мешканці Луцького консульського округу, які хочуть подати візові анкети, можуть зробити це у консульстві. З 7 лютого вони мають змогу зареєструватися у системі  e-konsulat. 

У ній збільшать ліміт відвідувачів. Він буде оновлюватися кожного понеділка о 18 годині.

У Вінницькому окрузі право реєстрації в e-konsulat мають тільки власники карти поляка.

Зауважимо, що раніше прийом документів на польську візу призупинили ППВА Львівського консульського округу.

Крім того, мешканцям Закарпатської, Львівської та Івано-Франківської областей, які зареєструвалися в e-konsulat на подачу документів протягом 1-7 лютого, змінили терміни прийому. 

До того ж, з 31 січня у консульстві Львова не приймають заявок і не видають карти поляка та дозволу малого прикордонного руху.

Нагадаємо, що VFS Global тимчасово обслуговував українських громадян, адже його співпраця з Польським посольством в Україні завершилася. Останнє ще не уклало договору з новим оператором.