Головна Новини “Металеві предмети прилипають до його носа, плечей” , – історія хлопчика-магніта з...

“Металеві предмети прилипають до його носа, плечей” , – історія хлопчика-магніта з Тернопільщини

8-річний шумчанин Ілля Радчук з легкістю тримає на собі ложки. Металеві предмети прилипають до його носа, плечей.

Якось, коли мама Вікторія готувала їсти, Ілля сказав: «Подивися на фокус». Потім прийшов з роботи тато Ярослав, і йому син показав, як ложки прилипають до носа. З того часу минув рік. До незвичного дару хлопчика рідні ставляться спокійно.

«Спочатку і сам не знав, що в мене так вийде, – каже  хлопчик-магніт. – Просто спробував, і сам здивувався». Добре, що металеві предмети самі не липнуть, а залишаються на тілі, якщо спеціально їх притулити.

Довідково. Уперше подібний феномен зареєстрували у 1786 році в Англії. У 1848 р. відомий французький фізик Франсуа Араго, детально вивчивши кілька подібних випадків, дійшов висновку, що це – явища електромагнетизму. Люди-“магніти” зустрічаються дуже часто. Деякі притягують до себе не тільки металеві, а й пластмасові, дерев’яні, картонні предмети. У пресі вже неодноразово писали про людей, котрі тримали на грудях праски.

Яким чином на тілі людини тримаються різні предмети – цікавить усіх. Деякі науковці причиною цього вважають електромагнітне випромінювання, деякі – біовипромінювання, але над цими питаннями, мабуть, вчені довго ламатимуть голови.

Незвичайних дітей називають «індиго». Вважається, що часто такі люди стають екстрасенсами, цілителями.

Галина САВЧУК

Джерело