Головна Новини Медики Підволочиської лікарні можуть залишитися без зарплат, бо працюють без ліцензії

Медики Підволочиської лікарні можуть залишитися без зарплат, бо працюють без ліцензії

голова Тернопільської обласної держадміністрації Володимир Труш заявив, що Підволочиська лікарня працює без ліцензії. Вона єдина в області не підписала договір на фінансування з Національною службою охорони здоров’я України. Відтак медики можуть не отримати зарплат і премій, пише Медіатор

У Підволочиській лікарні медики за травень отримали аванс, а от за березень усім перерахували лише по дві тисячі гривень, розповіла одна з медпрацівниць. Повністю зарплати медики ще не отримали.

Про те, що їх медустанова працює без ліцензії, працівники дізналися з новин. Кажуть, їм ніхто нічого не повідомляв. Такою ситуацію обурені.

Головний лікар Підволочиської районної лікарні Петро Маховський пояснює, що в кінці листопада Підволочиську районну лікарню перетворили в КНП “Підволочиська центральна районна лікарня”. На отримання ліцензії документи в МОЗ надсилають з грудня.

-Документи подавали в ліцензійну комісію уже декілька разів. Нам надсилали на доопрацювання. Тепер чекаємо відповіді.  На роботу лікарні, відсутність ліцензії не впливає. У нас закінчився термін, а у зв’язку з коронавірусом його переносять, – розповідає Петро Іванович.

Наразі чи отримає ліцензію Підволочиська лікарня залежить від рішення комісії Національної служби здоров’я України, а відтак, згодом, і виплати зарплат медикам. Заборгованність за березень лікарі отримають. На сесіях Підволочиської ОТГ прийняли рішення про виділення 300 і 400 тисяч гривень на зарплату медпрацівникам Підволочиської лікарні.

 

Фото лікарні з допису в соцмережі Підволочиської районної держадміністрації