Головна Новини Майстерню з виготовлення зброї облаштував мешканець Тернопільщини (фото)

Майстерню з виготовлення зброї облаштував мешканець Тернопільщини (фото)

PM486image00160-річний мешканець одного із сіл Монастириського району на подвір’ї батьківської хати переобладнав сарай під майстерню. У ній виготовляв холодну та вогнепальну зброю.
За словами начальника Монастириського райвідділу міліції Андрія Гожія, у ході проведеного санкціонованого обшуку правоохоронці вилучили у чоловіка набої, ножі, приклад без ствола, мисливську гладкоствольну рушницю, приклад до нарізної мисливської зброї, декілька предметів, схожих на стволи, та пневматичну рушницю без прикладу, яку він переробив для стрільби набоями 5,45мм.

Як з’ясувалося, раніше чоловік працював токарем на одному із заводів Івано-Франківщини. Каже, що виготовляв заготовки та частини зброї для себе і не знав, що це заборонено законом.

Вилучені речі правоохоронці передали на експертизу в обласний науково-дослідний експертно-криміналістичний центр.

Подію внесено до єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 263 частина 1 ККУ – носіння, зберігання, придбання, передача чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу. Санкція статті передбачає позбавлення волі на термін від трьох до семи років.