Головна Новини Майже 250 тисячам пенсіонерів на Тернопільщині перерахували пенсії

Майже 250 тисячам пенсіонерів на Тернопільщині перерахували пенсії

Майже 250 тисячам пенсіонерів області перерахували пенсії. Для 112 тисяч з них пенсії збільшили в середньому на 43 гривні. Про це повідомили в Тернопільському обласному управлінні пенсійного фонду, повідомляє Суспільне

Заступник начальника обласного управління пенсійного фонду Володимир Івахов розповів, що це “підвищення не однакове для всіх і не всі його відчують, отримавши свої пенсійні виплати”.

У першу чергу, підвищили на 74 гривні мінімальні розміри пенсій з 1638 до 1712 гривень. Також, за словами Івахова, підвищили мінімальні розміри пенсій по інвалідності внаслідок аварії на ЧАЕС, для щомісячної адресної допомоги інвалідам війни та учасникам бойових дій.

“Для осіб з інвалідністю внаслідок війни І групи розмір мінімальної пенсії зросте на 481 гривню. Для осіб з інвалідністю внаслідок війни ІІ групи – на 388 гривень 50 копійок. Для осіб з інвалідністю внаслідок війни ІІІ групи – на 266 гривень 40 копійок. Для учасників бойових дій, які втратили працездатність –на 122 гривні 10 копійок”, – каже Івахов.

За словами Володимира Івахова, загалом для цих перерахунків в області використали близько 5-ти мільйонів гривень.

Це не останній перерахунок пенсій у 2020 році, – каже Володимир Івахов. Ще один відбудеться у грудні. З 1 грудня прожитковий мінімум для осіб, які втратили працездатність зросте на 57 гривень і становитиме 1769 гривень.