Головна Новини Літній табір у Зарваниці готовий приймати дітей та молодь зі всієї України

Літній табір у Зарваниці готовий приймати дітей та молодь зі всієї України

IMG_1881В осередку духовності Тернопільщини – Зарваниці – освятили оновлений літній табір для дітей. Відтепер у ньому якісно і комфортно зможуть відпочити та духовно збагатитися діти і молодь зі всієї України, пише За Збручем.

– Бог дав нам добрих покровителів і помічників, які разом з нами роблять добро. Сьогодні я складаю найщиріші слова вдячності Віталію Цимаблюку і активістам ГО «Тернопіль Європейський», які посилено працювали тут три тижні, за те, що вони у цей непростий час взяли на себе відповідальність допомогти нам відновити цей будинок та привести до належного стану. Нині центр відреставрований до такого рівня, що ми можемо без усякого застереження запрошувати дітей. Те, що тут зробилося, – передусім для Бога і з любові до Бога, – зауважив голова комісії у справах молоді Тернопільсько-Зборівської архієпархії УГКЦ отець Орест Павліський.

IMG_1897

Після Всеукраїнської прощі відреставроване приміщення зможе повноцінно функціонувати як дитячий табір.

– Плануємо, що діти отримають тут змогу відвідати святу літургію, яка відправлятиметься в Зарваниці на чудотворному місці або в Парафіяльній церкві, а в молодіжному центрі матимуть молебні. Вже є відпрацьовані програми, які ми хочемо втілювати в життя як для дітей з Тернополя, так і з інших областей та інших єпархій нашої церкви, – розповів священнослужитель.

Оновлений молодіжний центр розрахований на 70 ліжко-місць

– Ми вже тривалий час опікуємося цим будинком. Минулого року допомогли зробити чотири внутрішні душові кабінки, а цьогоріч облаштували санвузол, забезпечили приміщення гарячою водою, в окремих кімнатах зробили ремонт, встановили нові двоповерхові ліжка, закупили нові матраци та меблі. Відтепер діти і молодь отримали змогу в комфортних умовах відпочивати і молитися, – каже голова громадської організації «Тернопіль Європейський» Віталій Цимбалюк.

Оновлений молодіжний центр розрахований на 70 ліжко-місць, разом з тим першими тут перебували волонтери, які допомагали в організації і проведенні прощі. А після цього центр зможе повноцінно приймати дитячі табори.

Завдяки Віталію Цимбалюку і Благодійній сотні, яка опікується дітками загиблих Героїв, а також активістам громадської організації «Тернопіль Європейський» спільно з церквою реалізовуватиметься проект відпочинку дітей, чиї батьки воюють на сході України, та дітей полеглих воїнів.

– За кошти меценатів будемо запрошувати цих дітей у Зарваницю, щоб вони проводили тут дозвілля. Після прощі отець Орест призначить контактну особу, через яку ми налагодимо цей процес та почнемо зв’язуватися з родинами бійців. Спільними зусиллями будемо робити так, щоб ці діти могли бодай на 10 днів приїхати у Зарваницю і відпочити належним чином, – зазначив Віталій Цимбалюк.

Активісти ГО «Тернопіль Європейський» просять звертатися з питаннями відпочинку дітей воїнів АТО на «гарчу лінію» їхньої організації: (096) 980-94-68.