Головна Новини Літня мати “рятуючи” доньку переказала аферистам майже 30 тисяч грн

Літня мати “рятуючи” доньку переказала аферистам майже 30 тисяч грн

пенсіонерка

Від телефонних аферистів найчастіше страждають одинокі люди та пенсіонери, які довіряють незнайомим людям.  «Ваш родич у поліції» – за такою розповсюдженою схемою аферисти ошукали жительку Тернопільського району.

До поліцейських звернувся житель обласного центру. Він повідомив, що його старенька родичка, яка проживає в одному з сіл району, потрапила в аферу.

За словами потерпілої, до неї зателефонувала невідома особа. Швидко увійшовши в довіру, аферист повідомив, що дочка потерпілої перебуває у відділі поліції, за скоєння правопорушення. Аби вирішити «питання» потрібно 30 тисяч гривень.

Перелякана матір перейнялась почутим і  погодилася на всі умови: витягла зі сховку 27 тисяч, подалася до  відділення Укрпошти і перевела на  наданий аферистом рахунок усі гроші. Лише через декілька годин, після телефонної розмови з зятем, потерпіла довідалася, що з донькою усе гаразд, а її ошукали.

За фактом шахрайства поліцейські розпочали слідчі дії, особу зловмисника встановлюють.

Працівники поліції закликають всіх громадян, бути свідомими і не пересилати кошти невідомим особам. Перевіряйте інформацію отриману від незнайомих. Пам’ятайте: навіть якщо незнайомець називає себе працівником правоохоронних органів, не поспішайте виконувати його прохання, особливо ті, які стосуються різних фінансових операцій. Найкраще одразу сконтактуватися з родичем, який нібито потрапив в біду, для уточнення усіх обставин. 

Джерело: Поліція