Головна Новини Лікар-онколог Микола Подолян увійшов в трійку народних лікарів за відгуками пацієнтів

Лікар-онколог Микола Подолян увійшов в трійку народних лікарів за відгуками пацієнтів

В інтернеті на основі відгуків пацієнтів склали рейтинг лікарів, які користуються найбільшою довірою українців. На третьому місці опинився лікар-онколог з Тернополя Микола Подолян, повідомляє газета «Вільне життя».

Хірург-онколог у народному рейтингу набрав 9,98 балів з 10 можливих. Протягом 32 років фахівець працює у Тернопільському обласному онкологічному диспансері, на його рахунку сотні врятованих життів.

Микола Подолян намагається вирвати з міцних лещат смерті кожного свого пацієнта, навіть у безнадійних випадках. Тернополянин розповів про особливості своєї роботи.

За його словами, зараз є багато хіміопрепаратів та різних способів лікування, які допомагають пацієнтам навіть з запущеними випадками. Раніше людей з діагнозомонкологія на останніх стадіях відсилали додому, оскільки нічим не могли допомогти.

«Ніколи не знаємо, на скільки продовжуємо життя тій чи іншій людині, але радіємо, коли вона вже не чекає кінця, а живе надією», – зазначив Микола Подолян.

Лікар зазначив, що бувають такі випадки, коли на успішне лікування немає жодних надій. Проте, лікування дає результати, пухлину  видаляють і рак відступає.

Щороку талановитий хірург проводить до двох сотень операцій. Переважно його пацієнтками є жінки. В першу чергу чоловік намагається переконати пацієнта стати своїм союзником у боротьбі з хворобою, тому часто виконує роль психолога. Адже жінки, почувши невтішний діагноз, опускають руки і стають емоційно вразливими. Тому, важливо до пацієнта підібрати ключик.

Однак, як і в кожного лікаря в нього бувають втрати, які важко пережити і до яких неможливо звикнути.

Микола Подолян підсумував, що на сьогоднішній день в країні необхідно проводити широку інформаційну компанію щодо необхідності проводити систематичні обстеження. Виявлення небезпечної хвороби на ранніх стадіях дає хворому практично стопроцентні шанси на одужання.