Головна Новини Лікарів-вбивць оправдали та відправили на курси підвищення кваліфікації

Лікарів-вбивць оправдали та відправили на курси підвищення кваліфікації

Роман Кулак

Влітку у тернопільській сім’ї трапилася страшна трагедія. Несподівано загинув 12 -річний син Роман. Його батько Володимир Кулак з того часу бореться, щоб ті, хто винен у смерті сина, понесли справедливе покарання. Мова йде про медиків Жидачівської районної лікарні, котрі не надали відповідну медичну допомогу, не поставили вірний діагноз та й просто з халатністю віднеслися до хлопця. На захист батька стала й народний депутат України  Ірина Суслова. Раніше вона повідомляла, що у справі загибелі Романа Кулака є помітні зрушення. Є надія на справедливість. Проте вчора на сторінці у ФБ опублікувала кричущий пост проте, що лікарів-вбивць не те, що не звільнили, не покарали, а відправили на курси підвищення кваліфікації.

“Донедавна здавалось, що на цьому шляху є певний прогрес. За висновком клініко-експертної експертизи виявилось, що медики припустились 11 помилок, які призвели до смерті Романа. Серед них, неповний збір анамнезу, погана взаємодія між різними лікарями, невчасне транспортування дитини з райлікарні до Львова та багато інших. Департамент Львівської облджержадміністрації видав наказ, де серед іншого вказано: «розглянути питання щодо притягнення медичного персоналу, задіяного к наданні медичної допомоги дитині, до дисциплінарної відповідальності».

Цей захід міг стати першою адекватною реакцією на непрофесіоналізм медиків. Проте, головний лікар Жидачівської райлікарні скористався тим, що припис документу не має доконаної наказової форми. Тобто мова йде лише про «розгляд питання». Й тому без зайвих докорів сумління «помилував» своїх підлеглих. У своєму листі до ЛОДА відзвітував про те, що відправляє медиків, які лікували Романа, на курси підвищення кваліфікації та проводить науково-практичну конференцію. Добре, що хоч премію їм не виписав за «особливе старання»!” – написала нардеп.

Та заодно пані Суслова обіцяє, що доведе справу до логічного завершення і кривдники таки понесуть справедливу кару.