Головна Новини Лікарська халатність призвела до смерті Ромчика Кулака: підсумки 50-го судового засідання

Лікарська халатність призвела до смерті Ромчика Кулака: підсумки 50-го судового засідання

П’ятдесят судових засідань та понад два роки розслідування. Стільки вже тривають перепитії у справі смерті тернополянина Ромчика Кулака.

Нагадаємо, що 12-річний хлопчик помер у 2017 році у Львівській лікарні. Туди дитина потрапила після Жидачівської центральної районної лікарні, що на Львівщині. Відповідно до проведених експертиз, причина смерті – заворот кишок. Батьки вважають, що сина втратили через лікарську недбалість, повідомляє Т1

На черговому судовому засіданні розглянули ряд клопотань зі сторони обвинувачених. Серед іншого –  вони просили відсторонити експертів, які проводили судово-медичну експертизу: за словами адвокатів у склад комісії входили не компетентні спеціалісти.Прокурор та адвокат сторони потерпілого цю заяву заперечили, оскільки вважають її необґрунтованою.

На думку батька Володимира Кулака ці клопотання лише затягують час розслідування, адже не мають законних підстав, щоб долучати їх до справи. На засіданні відвід експертів від справи суд не підтримав і відхилив клопотання сторони обвинуваченого.Попереду ще не одне судове засідання. Батьки ж не втрачають надії, що винних вдасться покарати.