Головна Новини Люди не бажають реєструвати корів, боючись втратити субсидію

Люди не бажають реєструвати корів, боючись втратити субсидію

Люди не бажають реєструвати корів, боючись, аби не показати державі свій дохід та не втратити субсидію. Про це заявила голова Асоціації тваринників України Ірина Паламар. Та додала, що закон про ідентифікацію та реєстрацію тварин, прийнятий ще у 2009 році, як слід не виконується.

«Шляхом вирішення проблеми має стати внесення змін до частину 2 пункту 8 Постанови Кабінету Міністрів України №848 від 21 жовтня 1995 року «Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива», а саме – виключити із сукупного доходу осіб «доходи особистих селянських господарств»,  а також кооперативні виплати, якщо селяни об’єднується в кооперативи», — заявила вона виданню landlord.ua.

Та додала, що іншою проблемою є недосконалість самого законодавства про ідентифікацію тварин. Процедури ідентифікації досить трудомісткі, мають велику кількість посилань до паперових носіїв і спеціалізованих бланків. Тому насамперед необхідно удосконалити законодавство з ідентифікації та максимально спростити саму процедуру, яку повинна оплачувати держава.

«Без налагодження механізму обов’язкової реєстрації тварин ми не зможемо експортувати тварин до країн Європи, оскільки це є необхідною умовою ЄС. Процедура ідентифікації тварин допоможе також контролювати переміщення, забій та реалізацію тварин, що, в свою чергу, поліпшить епізоотичну ситуацію в Україні. Виробники також матимуть з цього зиск: адже отримати дотації від держави, наприклад, на відгодівлю бичків на незареєстрованих тварин, можливості немає»», — наголосила голова асоціації Ірина Паламар.