Головна Новини Луснула «мильна бульбашка» Тернопільської окружної прокуратури про парк «Загребелля»

Луснула «мильна бульбашка» Тернопільської окружної прокуратури про парк «Загребелля»

Луснула «мильна бульбашка» справи про регіональний ландшафтний парк «Загребелля», яку створили прокурори окружної прокуратури. Нещодавно, прокурори з теплих тернопільських кабінетів нібито розкрили «неймовірну аферу» про бездіяльність міської ради щодо організації встановлення меж регіонального ландшафтного парку «Загребелля». І подали до суду на міську раду Тернополя. І ось, суд встановив некомпетентність та недолугість прокурорів. Бо справу вони сформували на вигадках та здогадках, а не на основі законодавства.

Що відбулося

Адміністративний суд відмовив керівнику Тернопільської окружної прокуратури про визнання протиправною бездіяльності міської ради щодо незабезпечення проведення робіт з винесення меж парку «Загребелля», закріплення їх в натурі (на місцевості) та зобов’язання Тернопільську міську раду забезпечити проведення робіт з винесення меж регіонального ландшафтного парку «Загребелля», закріплення їх в натурі.

У чому звинувачували міську раду

Міська рада нібито нічого не зробила, щоб розробити проєкт землеустрою щодо організації та встановлення меж регіонального ландшафтного парку «Загребелля» та установити їх у натурі, закріпити їх на місцевості відповідними інформаційними та межовими охоронними знаками, нанести встановлені межі на відповідні планово-картографічні матеріали, порушила норми законодавства про природно-заповідний фонд.

Що було насправді

Парк «Загребелля» створено ще у 1994 році рішенням Тернопільської обласної ради. Відповідно до законодавства, яке діяло на той момент були встановлені межі парку та розроблено положення про парк. Отже, при створенні парку межі були таки затверджені, у результаті чого по периметру території парку, у визначених місцях, встановлені межові знаки та інформаційні стенди для громадськості. Тобто межі «Загребелля» встановлені при створенні, а проєкт землеустрою щодо організації та встановлення меж регіонального ландшафтного парку «Загребелля» перебуває в процесі виготовлення Цей проект розробляється за кошти міської ради з метою внесення відомостей про межі парку до державного земельного кадастру. Про це прокуратурі було відомо ще до подання позову.

Що стосується активних дій, то міська рада Тернополя розробила «Проєкт організації території Регіонального ландшафтного парку «Загребелля», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів», яким встановлено зонування парку. Цей проєкт був затверджений Тернопільською обласною радою у 2021 році.

Висновки

Ось так під час повномасштабного московського вторгнення працюють тилові прокурори. Замість того, щоб займатися реальною роботою, вони створюють «мильні бульбашки» активної роботи. Бо столичне курівництво вимагає від них показати результати їх роботи. Але замість конкретної роботи, вони малюють справи «зі стелі». Бо, щоб зрозуміти, що міська рада Тернополя не вчиняла протиправних дій з моменту створення парку «Загребелля», а навпаки активно виконує свої обов’язки, не треба було проводити жодні розслідування. Треба було просто уважніше читати документи. Вони навіть цього не зробили. Але справу завели. Бо для окружних прокурорів головне за будь-яку ціну втриматися на своїх посадах та продовжити отримувати одну з найбільших зарплат в Україні.

Джерело: https://ternograd.te.ua/2023/03/lusnula-mylna-bulbashka-ternopilskoi-okruzhnoi-prokuratury-pro-park-zahrebellia/