Головна Новини Лайфхак для любителів пікніків, вигаданий чортківським подружжям (Фото)

Лайфхак для любителів пікніків, вигаданий чортківським подружжям (Фото)

Така доречна порада згодиться найперше, звісно, для любителів пікніків. Бо наочно демонструє, як приготувати неодмінну страву на пікніку – шашлик. Але …на ґралях! Отакої…

Автор: Фото зі сторінки Людмили Гургач у Facebook

«Шашлик по-селянськи на вилах (нова підказка)», – написала у своєму Facebook чортків’янка Людмила Гургач. Нагадаємо читачам, хто ця симпатична, завжди привітно усміхнена жінка. Вона працює лаборантом екстреної медичної служби в Чорткові, крім того – ще й яка багатогранна мисткиня, пише Чортків Сіті.

Автор: Фото зі сторінки Людмили Гургач у Facebook

Найбільш відома як бісероплетільниця, бо виготовляє чоловічі краватки, прикраси для капелюхів, пояси. Плете й жіночі кулони, кольє, сережки, очілки (стрічки з бісеру, що пов’язують на голову), паски для годинників. За давніми-предавніми зразками виготовляє «кризи». То – широкі лемківські нагрудні прикраси. А що вже має на рахунку вишитих бісером рушників та картин. І плюс – займається східними танцями та співає в народному аматорському колективі – хорі медиків «Галичина».

Автор: Фото зі сторінки Людмили Гургач у Facebook

А починаючи з минулого року п. Людмила уславилась ще й розписом старої родинної хати по чоловіковій лінії (якій вже поминуло сто літ) в селі Босири на Чортківщині. То – техніка так званого наївного мистецтва: здебільшого квіти. Наразі вже розписано і паркан навколо хати, а також криницю на вулиці. Одне слово, там – наче народний музей.

Автор: Фото зі сторінки Людмили Гургач у Facebook

Полюбляє подружжя господарювати на родинному обійсті цілий рік, а восени – найбільше клопотів. Та коли урожай зібрано і все добро в коморі, як кажуть, не гріх це й відзначити. І ось коли вирішили вони приготувати шашлики, виявилось, що забули привезти з собою шампури. Тоді, каже, п. Людмила, й запропонував її чоловік Володимир використати …ґралі.

Автор: Фото зі сторінки Людмили Гургач у Facebook

Та ще й як вдало! Обертати шашлички, аби добре просмажились різними боками, не потрібно – на ґралях це простіше. Ручка довга і зручна. Одне слово, радять спробувати всім, хто забажає. Бо воно того варте.