Головна Новини Кількість ДТП на дорогах Тернопільщини зменшується?

Кількість ДТП на дорогах Тернопільщини зменшується?

znak-DTP2На дорогах місцевого значення у Тернопільській області аварійність у 10 разів менша, ніж на дорогах державного значення.
Про це повідомив заступник начальника Служби автомобільних доріг в області Петро Вільчинський, доповідаючи про стан безпеки на автошляхах області та заходи щодо його покращення, під час чергового засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

«На 10 км доріг державного значення аварійність складає 2, 64 а на 10 км доріг місцевого значення – 0, 23, – констатував Петро Цеславович. – Однією з причин ДТП є перевищення швидкості. Зокрема, у 2012 році на дорогах області сталося 429 дорожньо-транспортних пригод, у 2013 – 460, а у 2014 – 394. Однак, як свідчить статистика, не знижується важкість аварій. Сумно констатувати, що кількість загиблих і поранених не зменшується».

За словами Петра Вільчинського, протягом минулого року завдяки заходам щодо підвищення безпеки дорожнього руху вдалося зняти з обліку 7 місць концентрації ДТП на дорогах області. Зараз на обліку є 8 місць концентрації ДТП. Також на місцях концентрації ДТП вдалося зменшити аварійність на 14%.