Головна Новини Кухар популярного столичного ресторану годує біженців у містечку на Тернопільщині

Кухар популярного столичного ресторану годує біженців у містечку на Тернопільщині

Про людей, які під час війни стали корисними громаді, розповідають на сторінці Копичинецької міської ради. Ця історія про Віктора, який родом з Копичинець. Але у 17 років хлопець переїхав до Києва, де і будував своє життя та працював кухарем у одному із популярних столичних ресторанів.

З початком бойових дій ресторан тимчасово зачинили, а батьки саме розповіли про те, що громада приймає переселенців і його вміння як раз стали б у пригоді. Так Віктор вирішив повернутися додому і зараз працює на кухні дитячого садочку, та готує для наших гостей, що там зараз мешкають.


Робочий день на кухні починається о 9 ранку і вже на 12 годину їжа має бути готовою. Ще декілька днів тому команда готувала 30 порцій, а зараз вже годують 50 гостей, адже люди продовжують приїжджати.
Меню на день дуже схоже на стандартний бізнес-ланч – перша та друга страви, салат і звісно ж компот Хлопець каже, що готують з того, що мають, тому на кухні завжди є місце фантазії і креативу. Наприклад, звичний гороховий суп перетворюється у ресторанну страву – гороховий крем-суп, за що гості щиро вдячні.
Віктор вважає, що потрібно намагатися допомагати людям, бо у скрутній ситуації може опинитися кожен. Коли ми переможемо, він мріє продовжувати займатися улюбленою справою та вдосконалювати свої вміння, а ще – відкрити власний заклад, готувати вишукані та смачні, але разом з тим недорогі, українські страви.

Джерело: Терен.