Головна Новини Купуючи автомобіль – будьте обережні: на Тернопільщині з’явилися “машини-двійники”

Купуючи автомобіль – будьте обережні: на Тернопільщині з’явилися “машини-двійники”

Бути уважними при купівлі авто – неодноразово з цим проханням зверталися до автолюбителів працівники поліції. Проте кількість ошуканих власників зростає.

На Тернопільщині фахівці регіонального сервісного центру МВС виявили від початку року дев’ять фактів підроблених номерів агрегатів, з них – 4 перебиті кузови та 5 номерів двигуна.

Ввезення на територію держави нерозмитнених іномарок, перебивання на них номерів кузова та реєстрація на документи вже існуючих легальних машин – за такими схемами працюють автоаферисти. За словами правоохоронців, на автомобілі-двійники покупці є завжди, оскільки продавець пропонує хорошу знижку.

Без фахових знань виявити підробку важко. Тим більше, людям розповідають «казки» про начебто підтоплені під час повені автомобілі й інше – аби приховати перебиті чи переварені номери кузова автомобіля, сфальсифіковані реєстраційні документи, номерні знаки.

Почастішали випадки шахрайства стосовно автомобілів, які викрали чи незаконно вивезли із зони АТО.

Щоб не потрапити на шахрайський гачок, необхідно  перевірити авто в експертів та дотримувати елементарних правил.

Не полініться проїхати з власником до найближчого сервісного центру. Там ви маєте змогу перевірити реєстраційні документи та номери агрегатів машини за наявними інформаційними базами.

У регіональному сервісному центрі МВС застерігають: якщо виникла підозра щодо легальності авто, зверніться до науково-дослідного експертно-криміналістичного центру для проведення відповідних експертиз і досліджень.

Ретельно перевіряйте документи у власника: перепишіть паспортні дані й перевірте номер його робочого та домашнього телефону – чи справді він проживає за вказаною адресою і чи можна його розшукати за вказаними телефонами.

Пам’ятайте, що ідентифікаційні номери в легкодоступних місцях шахраї перебивають обережно, а от на прихованих поверхнях, як-небудь, а часом і взагалі не чіпають їх.

Не забувайте, що набуття права власності на транспортні засоби здійснюється під час його реєстрації (перереєстрації) тільки у Центрах надання послуг, пов’язаних з використанням автотранспортних засобів.

Джерело: svoboda.te.ua