Головна Новини Кубинський контрабасист виступить на фестивалі «JazzBez» у Тернополі

Кубинський контрабасист виступить на фестивалі «JazzBez» у Тернополі

Контрабасист з Куби, барабанщик з Польщі та саксофоніст з України представлять на джазовому фестивалі «JazzBez» у Тернополі свій проект з назвою «Budniak Bakovsky Intermedium Quintet». Їх виступ запланований 2 грудня у Драматичному театрі.

«Budniak Bakovsky Intermedium Quintet» стане свіжим струменем європейського джазу на основі різних національних традицій та слов’янської музичної енергетики.

Назва колективу походить від імен двох молодих, але вже доволі відомих джазменів Пьотра Будняка та Тараса Баковського:

  • Тарас Баковський – українець, учень одного з кращих польських саксофоністів Пьотра Барона. Музикант навчався джазу в інституті музики ім. Глієра та у Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa в Нисі.

  • Пьотр Будняк – один з найвідоміших барабанщиків Польщі, переможець телешоу «Must Be The Music» та навіть був номінований на премію «Fryderyk». Його власний проект «Piotr Budniak Essential Group» став одним з кращих джазових гуртів 2015 року та впевнено виходить у топ польської джазової сцени.

2 грудня на «JazzBez» також виступить колектив зірки іспанського джазу Карлоса Лопеза. Детальніше про цей колектив напишемо згодом.

Квитки на фестиваль «JazzBez» 2016 можна купити у ЦУМі, касі Драмтеатру та на сайті Gastroli.ua: 

https://gastroli.ua/events/3648 
 https://gastroli.ua/events/3663 
 https://gastroli.ua/events/3664