Головна Новини Кременчанин, прикутий до інвалідного візка, не втомлюється втілювати мрію стати на ноги

Кременчанин, прикутий до інвалідного візка, не втомлюється втілювати мрію стати на ноги

Допомогти не лише собі, а й іншим прагне  25-річний Віктор Жгутов, який вже шість років прикутий до інвалідного візка і понад усе мріє стати самостійним та не залежним від сторонньої допомоги

Хлопець  розповідає, що нещасний випадок, котрий трапився, коли йому було всього вісімнадцять, перевернув його життя.  “Діалог” вже писав про той трагічний випадок, 30 травня 2011 року. Віктор з друзями відпочивав на місцевому ставку, стрибаючи з берега у воду, не розрахував глибини й вдарився головою об дно. Лікарі ставили діагноз – закрита травма хребта і спинного мозку, перелом шийного хребця п’ятого відділу. У Тернополі Віктора прооперували, вдалося замінити кістку на титановий імплантат.

Складно, але Віктор працює над собою щодня

Зізнається виданю kremenets.city, спершу йому було дуже важко оговтатися й прийняти себе таким, замикався у собі, це була величезна моральна травма. «Два роки у мене був такий стан, коли хотілося лише замкнутися у кімнаті і не виходити з дому».

Хлопець щодня активно займається спортом  і вже є тренером з параолімпійського виду спорту для інвалідів. Із спортивного приладдя має фітнес-м’яч, гантелі, тренажер. Комплекс вправ підбирає для себе сам, але дуже хотів би займатися у спортзалі, адже там більша мотивація. Шкода, але наразі такої можливості у Віктора немає через проблему із транспортом.

На своїй сторінці у Фейсбук юнак викладає відео своїх тренувань. А днями Viktor Zhhutov звернувся до краян з проханням допомогти йому знайти роботу в інтернеті:

“Шукаю робото в інтернет магазині. Можу приймати замовленя відповідати на питаня та все інше. Доступ до інтернету круглосуточно. Часу для роботи маю 24/7. Справа утому що я інвалід і немаю можливості піти на іншу роботу а так як голова на місті та руки є тому шукаю таку роботу. Будьласка розішліть усюди і репост зробіть. Усім дякую і прийму і розгляну усі пропозицій”