Головна Новини Кременчанин виготовляє для ботанічного саду серію дивовижних скульптур (Фото)

Кременчанин виготовляє для ботанічного саду серію дивовижних скульптур (Фото)

Серію малих архітектурних форм запланував зробити для найдавнішого ботанічного саду України кременчанин Василь Петровський. І взявся за цю справу митець на волонтерських засадах, розповідають у Кременецькому ботанічному саду, пише Кременець Сіті

Кажуть, що така ідея виникла ще торік. Адже майстер не раз прогулювався ботанічним садом і мав бажання залишити свої роботи тут.

– Наше оточення нас формує, – стверджує Василь Петровський. – Все, до чого ми торкаємося, є частиною нас. Ми живемо і тягнемося до краси. Для мене, як художника, дуже важливо, щоб мої роботи були в гарному місці.

Як митець, Василь Петровський вирішив продовжити життя дерева. Саме воно стало постаментом для скульптури. Оскільки його творчим кредо є простота, оригінальність, доцільність, то вибір зупинився на лавочці у формі борсука.

Василь Петровський працює в найбільшому парку відпочинку Німеччини Europa-Park. Саме тут відкрив, де можна застосовувати своє вміння. Себе називає автором артоб’єктів. Займався оздобленням інтер’єрів. З різьби планує перейти на скульптуру.

Майстер зізнається, що від роботи, вібрації інструментів затерпають руки. Але те, що робить, додає сил, енергії. Можливо, саме в цьому полягає секрет довголіття. У роботі, яку робиш і любиш.

Фото: Кременецький ботанічний сад