Головна Новини Кременецька санкарка пролетіла повз ТОП-20 на Олімпіаді

Кременецька санкарка пролетіла повз ТОП-20 на Олімпіаді

Олімпіаді в Пекіні Україна втратила обох представниць у санному спорті перед фінальним заїздом на Олімпійських іграх у Пекіні, – ні Олена Стецьків зі Львова, ні Юліанна Туницька, яка представляє Тернопільську область, не відібралися у фінал за підсумками третього заїзду, – інформує «Суспільне Спорт».

Відтак, перші заїзди у жіночому санному спорті закінчилися одним потраплянням у топ-20. Стецьків посіла 19-е місце, а 18-річна Туницька – 22-е, маючи шанси на потрапляння у фінальний заїзд. Проте за підсумками третього заїзду обидві українки опинили поза топ-20. Причому Туницька випередила Стецьків, але відібратися у фінальний заїзд не змогла.Отож, Стецьків першою з українок розпочала виступи у третьому заїзді. Він проходив у форматі від лідерів до аутсайдерів, тому санкарка мала можливість випередити спортсменок, що йшли вище, але вже не могла вплинути на результати решти. Проте спортсменка показала найгірший результат серед 19 спортсменок, які виступили. Ключовим став старт гонки, а також 13-й віраж, під час яких Стецьків припустилася помилок, що і вплинуло на її результат.У підсумку Стецьків не втрималася у топ-20 – наступні дві санкарки, які стартували за нею, її випередили. Тож теоретичні шанси на потрапляння у топ-20 мала лише Туницька.

18-річна Юліанна безпомилково пройшла свій заїзд і випередила Стецьків. Проте цього результату не вистачило для потрапляння у топ-20 – Туницькій не вистачило 0.4 секунди для того, щоб випередити шведку Тове Кохалу, яка останньою відібралася у фінальний заїзд.Додамо, що Юліанна Туницька у коментарі «Суспільне Спорт» емоційно відреагувала на свій виступ. 18-річна санкарка задоволена своїм дебютом на Олімпіаді, але визнала: рівень дорослих та юнацьких змагань, де вона виступала перед цим, суттєво відрізняються.«Ще під емоціями, не вистачає сил. Три заїзди проїхала стабільно добре. Нешвидко, але добре. Зробила все, що в моїх силах. Щаслива, оскільки в цих трьох заїздах залишила себе повністю на треку. Всім задоволена і дуже щаслива, що закінчила свої особисті змагання саме так, щоб потім без докору сумлінь. Все було добре».«На Юнацьких Іграх зовсім інший рівень. Була на [юнацькому] чемпіонаті Європи, де посіла четверте місце, і після цього поїхала на чемпіонат світу, де посіла навіть не пам’ятаю яке місце. Усі два заїзди проїхала супер, але відчувався рівень, адже юніорський, дорослий турніри і Олімпіада – на дорослому дуже високий рівень. Звичайно, є над чим рости, передусім у технічному плані. Оскільки вся Україна та світ бачили: три заїзди – стабільно, рівно. Лідери падали, але у таблиці знаходяться вище, ніж ми. Тож є над чим працювати у плані техніки та іншого