Головна Новини Краса неписана: талановитий тернополянин «малює» сірниками

Краса неписана: талановитий тернополянин «малює» сірниками

У канадському Торонто відкрилася виставка-презентація талановитого юнака з Тернополя Мар’яна Вархоліка, на якій представлено портрети знаменитих українців i картини-вишиванки, виготовлені із звичайних сірників.

Незвичайною творчістю хлопець почав займатися у 2012-му, коли ще проживав в Україні — під враженням від Євро’2012 він тоді створив сірникові міні-копії кількох найбільших стадіонів України, пише Україна Молода.

Згодом Мар’ян Вархолік почав виготовляти копії фортець i храмів, а ще трохи пізніше виклав перший портрет — Тараса Шевченка, на який пішло понад 15 тисяч сірників.

Через деякий час після переїзду до Канади він знову повернувся до улюбленого хобі й знову почав зі спортивної тематики — створив серію «сірникових» картин із зображеннями емблем канадських волейбольних команд, після чого знову опинився в центрі уваги шанувальників усього незвичайного.

Оскільки за Батьківщиною молодий чоловік, безперечно, сумував, то незабаром у його творчості запанувала рідна українська тематика.

Для нинішньої виставки у IvanFrankoHomes Мар’ян Вархолік створив 10 картин-вишиванок, що представляють стилі різних регіонів України, та портрет Івана Франка, який залишиться в подарунок закладу.

А до Великодня готує нові серії із зображеннями писанок та «сірникових мережив».

У планах, за словами Мар’яна, також нові портрети видатних українців. А в перспективі він мріє про виставку своїх робіт у рідній Україні.