Головна Новини Коропець: порятунок потопаючих у їхніх руках, бо закінчився робочий день

Коропець: порятунок потопаючих у їхніх руках, бо закінчився робочий день

Про такий випадок повідомила місцева жителька та активістка Світлана Дрозд.

Нагадаємо, нещодавно селищу Коропець, Монастириського району добряче постраждало від потопу. Криниці замулені  досі з них пити воду неможливо. Тому спільними зусиллями активістів та влади у село доставили бутильовану питну воду.

“Напишу те, що я знаю на цей конкретний момент. НЕ ВСЕ, бо я в Франківську, за ситуацією в Коропці стежу дистанційно. День тому зателефонувала Ганна Яворська, що оскільки криниці залиті, води питної в людей нема.

Я в той же момент написала про це пост. На нього зреагував Oleh Chemniy який мав телефонний звязок з депутатом ВР. Той обіцяв помогти з бутильованою водою.

Сьогодні, як я розумію, вода приїхала в село. Дві фури. (Нехай Бог дасть здоровя людям, які до цього причетні). Десять тисяч пляшок різного обєму. Це мінімум 5 тисяч літрів води. Її розвантажили (це справді велика робота)і закрили на складі колишнього току??? . І ВСЕ???. Робочий день закінчився. Чи щось з цієї партії води вже розвозилося??? НІ?? ЧОМУ? тут у фб від Marianna Marukhniak Svitlana Shtypuliak @Олег Мельниченко дізнаємось, що НА ЦЕЙ МОМЕНТ НЕ всі люди мають що пити. Цитую: “Кравчук Оксана Богданівна кілька разів дзвонила до голови, він трубку не бере(води їй не підвозили). . Дід 84 роки Куриляк Богдан, вже ледве ходить з палицею”, за нього треба подбати. Теж потребують води будинки по вулиці Незалежності 36,33,37!!!

Далі. Ключник Андрій останнім часом роздавав воду і продукти з свого магазину. Безплатно. За потребою. Тим, хто звернувся. Селищна рада МОЖЛИВО ЧАСТКОВО компенсує цю йому цю наразі гуманітарну допомогу. АЛЕ. Організацію по допомозі потерпілим не мав би брати на себе лише він і тих кілька чоловіків, які теж постраждали від стихії.

Питання в іншому. Вода є в селищі, але процес зупинився. БО ПЯТНИЦЯ – СКОРОЧЕНИЙ ДЕНЬ, а попереду – купу вихідних. А треба здійснити дуже простий алгоритм дій. Відкрити склад. Загрузити бус блоками води. Привезти на Перевіз в одну точку( нехай до прикладу це буде магазин Андрія). А там, на місці, роздавати. І човном розвезти тим людям, які прийти не можуть. Приблизно порахувати – нехай 2 літри на людину на добу. Умовно. Щоб отримали всі. Щоб вистачило всім. Давайте спрацюємо мудро. Є ще Вістря, селишний голова Мельник В.І каже, що вони вже взяли зі складу воду. Але з яким розрахунком? Горигляди, там теж є постраждалі. Треба щоб вони могли завтра взяти необхідну воду. ДОПОМОГА ГУМАНІТАРНА. ТРЕБА ДІЯТИ ТЕРМІНОВО. Максимум завтра. Номери на склад, Андрія і тих хто не має водина перевозі напишу в приват,  відзначила Світлана Дрозд”.