Головна Новини Коропецька ОТГ весело зустріла своє триріччя

Коропецька ОТГ весело зустріла своє триріччя

Своє триріччя з моменту створення наприкінці липня гучно зустріла Коропецька об’єднана територіальна громада.
ак, у Коропці люди з музикою, співами й веселими забавами відсвяткували заснування своєї ОТГ.
Долучився до організації свята й народний депутат України з Тернопільщини Микола Люшняк, за підтримки якого громада отримала 20 тисяч гривень для облаштування сцени та звукового супроводу.
– Святкові заходи відбувались на території Коропецької ЗОШ І-ІІІ ступенів. Все пройшло чудово, всі задоволені. На гостей чекала ціла концертна програма: виступали учні нашої музичної школи, люди з будинку культури, артисти з Калуша приїжджали, номери на сцені показували й танцювальні колективи. Також з Калуша, що на Івано-Франківщині, була запрошена на святкування і артистка, лауреат всеукраїнських і міжнародних фестивалів Алла Івашин. Загалом до нас на святкові заходи завітали не лише мешканці громади, а й багато гостей з інших міст та сіл. Також на території школи діяло невелике наметове містечко та атракціони. Велике спасибі нашому народному депутатові Миколі Люшняку, який допоміг із облаштуванням самої сцени та звуку, –поділився голова Коропецької ОТГ Володимир Мельник.
Нагадаємо, що Коропецька ОТГ була створена у 2015 році. Перші вибори у ній відбулися 25-го жовтня. Громада знаходиться на території Монастириського району, до її складу входить три населені пункти: Коропець, Вербка та Садове. Сам Коропець має давню історію. Селище відоме своїм пам’ятками — дендропарком, дерев’яними церквою Успіння Пресвятої Богородиці та дзвіницею, палацом графів Бадені та костелом святого Миколая, також фестивалем «Коропфест».