Головна Новини «Контінентал Фармерз Груп» і Тернопільський національний педагогічний університет ім. В. Гнатюка уклали...

«Контінентал Фармерз Груп» і Тернопільський національний педагогічний університет ім. В. Гнатюка уклали Меморандум про співпрацю

«Контінентал Фармерз Груп» та Тернопільський національний педагогічний університет ім. В. Гнатюка уклали Меморандум про співпрацю, яким підтвердили свої прагнення підтримувати й розвивати партнерські відносини. Документ підписали Генеральний директор «Контінентал» Георг фон Нолкен та ректор університету Богдан Буяк.

Мета Меморандуму — зміцнити та розвинути співпрацю вищого навчального закладу і Компанії в галузях консультування, навчання, передання взаємного досвіду, спільної участі в професійних заходах. Серед подальших планів також проведення різноманітних семінарів, тренінгів і конференцій для підвищення рівня знань у сфері інноваційного аграрного виробництва й екології довкілля.

«Для нас важливо мати такого партнера й розуміти, куди рухається наука та розвиток сільського господарства. З особистого досвіду знаю, що співпраця між бізнесом та навчальними закладами це успішний чинник для обох сторін. Сподіваюся, ми не лише будемо працювати в тих напрямах, які визначили сьогодні, а й розширимо нашу співпрацю в майбутньому. Зі свого боку ми можемо запропонувати працівникам університету стажування, студентам екскурсії та проходження навчальної практики на виробничих об’єктах Компанії. Я впевнений, що в межах партнерства ми зможемо налагодити тіснішу взаємодію та обмін досвідом для спільних наукових результатів», прокоментував Генеральний директор «Контінентал Фармерз Груп» Георг фон Нолкен.

Підписанню Меморандуму передувала тривала співпраця між «Контінентал Фармерз Груп» та Тернопільським національним педагогічним університетом ім. В. Гнатюка. У 2019 році спеціалісти агрохолдингу та хіміко-біологічний факультет ТНПУ аналізували ґрунт для кооперативів, розвиток яких підтримує Компанія. Минулого року відбувалися спільні дослідження впливу бджолозапилення на показники врожайності ріпаку. Для їх проведення «Контінентал» придбав у навчальний заклад сучасну техніку — цифровий йономір, ваги та інше лабораторне обладнання.