Головна Новини Комісія МОЗ визнала, що 12-річний тернополянин помер через недбалість лікарів

Комісія МОЗ визнала, що 12-річний тернополянин помер через недбалість лікарів

Роман Кулак


Експертна комісія МОЗ визнала, що лікарі Жидачівської районної лікарні на Львівщині своїми непрофесійними діями призвели до смерті 12-річного хлопчика від завороту кишок.

Відразу вісім медпрацівників звинувачують у загибелі Романа Кулака, передає ТСН.

Влітку батько привіз сина до медиків, тому що той скаржився на біль. Хлопця лікували інфекціоніст, хірург і педіатр – від отруєння і теплового удару.

Узгодженості дій між лікарями не було, тепер вони перекладають відповідальність один на одного. Рома провів у лікарні 12 годин – за цей час йому ставало все гірше, однак ніхто не встановив правильного діагнозу.

“Можна цей фарс припинити? Візьміть автомат і розстріляйте мене! Не треба перевертати на мою дитину”, – обурився він.

Чоловік переконаний, що експерт прикриває своїх колег, адже висновок судово-медичної експертизи чітко вказує причину смерті – заворот кишечника.

Батько Володимир Кулак переконаний, що історію хвороби його дитини переписали після смерті. Ці невідповідності помітили і члени комісії – записи виправлялися, не відповідали хронології тощо.

Чи будуть кадрові висновки, головний лікар відповідати не хоче. Однак уже відомо, що медичний вердикт стане ґрунтом для подальшого розслідування кримінальної справи, яка порушена за статтею про лікарську недбалість.

 
Джерело: Обозреватель