Головна Новини Компанія «Контінентал» продовжує реалізацію екологічної акції «Марафон лип»

Компанія «Контінентал» продовжує реалізацію екологічної акції «Марафон лип»

Цьогоріч представники Компанії спільно з громадами провели екологічну акцію «Марафон лип». Суть ініціативи полягає в масштабній висадці медодайних дерев на території громад, де «Контінентал» обробляє землі.

Одним із пріоритетних напрямків соціальних інвестицій «Контінентал Фармерз Груп» є благоустрій територій громад, у яких присутня Компанія. Тому цьогоріч продовжили традиційну висадку дерев, які сприятимуть озелененню територій. Цей проект покращує екологічну складову та має вагомий вплив на розвиток біорізноманіття і заліснення територій.

Так, впродовж жовтня-листопада, на території 10 районів Тернопільської, Хмельницької та Івано-Франківської областей були висаджені майже чотири тисячі дерев. Співробітники «Контінентал Фармерз Груп», представники органів самоврядування, пасічники, школярі та небайдужі мешканці — всього понад півтори сотні людей, які, об’єднавши свої зусилля, допомогли в реалізації соціально важливої ініціативи. Зі свого боку, Компанія «Контінентал» здійснила закупівлю саджанців лип, загальний бюджет проекту склав 120 тис. грн.

«Охоче допомагаємо громадам у розв’язанні нагальних проблем. А проте відкритим залишається питання екології. У цьому напрямку ми повинні діяти спільно і з представниками громад, і з місцевими жителями. Також ми зацікавлені у підтримці пасічництва та пасічної кооперації у громадах нашої присутності, оскільки ця галузь є доволі перспективною й у майбутньому може стати рушієм для розвитку сільських територій. Окрім цього, розвиток пасічництва може мати ще й позитивний вплив на врожайність низки сільськогосподарських культур, покращуючи їхні показники, що в перспективі може стати основою для співпраці та партнерства між аграріями та пасічниками», — зазначив Василь Мартюк, начальник соціально-інвестиційного відділу Компанії «Контінентал».

Пасічники зізнаються, що зростання кількості насаджень медодайних дерев, зокрема липи, дозволить в майбутньому збільшити свої медозбори, адже ці дерева становлять значну частину кормової бази бджіл. Компанія регулярно надає фінансову підтримку бджолярським кооперативам, тим самим сприяє розвитку бджільництва в Україні, адже розуміє значущість існування даної галузі. У перспективних планах Компанії — продовжувати підтримку пасічного руху, в тому числі — шляхом проведення подібних акцій, які вже мають традиційний характер.

До слова, аграрії раніше здійснили запуск інтерактивної карти медодайних культур, спрямований на забезпечення плідної взаємодії із бджолярами та їх об’єднаннями. На інтернет-карті відображаються актуальні посівні площі всіх медодайних культур «Контінентал Фармерз Груп» із зазначенням їх сорту, прогнозованого періоду цвітіння, інформації щодо планових робіт з обприскування, необхідної кількості бджолосімей для якісного запилення, а також контактів відповідальних агрономів Компанії та інших даних.

Довідка:

Інтерактивна карта медодайних культур доступна за посиланням https://honey.cfg.com.ua/.

Влада Брикса