Головна Новини Колишній зек розвинув наркобізнес на Тернопільщині

Колишній зек розвинув наркобізнес на Тернопільщині

Після відбування покарань за ґратами за майнові та наркозлочини, а це в загальному 15 років ув’язнення, тернополянин започаткував власний наркобізнес.

За словами оперативників, він налагодив схему збуту медпрепарату “Субутекс” мешканцям міста та області. За одну таблетку просив п’ятсот гривень.

Керівник підрозділу протидії наркозлочинності УКП ГУНП в Тернопільській області Михайло Димида каже, що затримали наркоторговця на гарячому саме під час реалізації чергової “дози”. Уже відомо, що наркосировину він закуповував у сусідній області, а туди вона потрапляла контрабандою з країн Європи.

Наразі оперативники встановили особи близько п’ятдесяти покупців, які купували “Субутекс” у мешканця обласного центру. Відомо, що постійні клієнти за товаром приходили одразу за місцем проживання “бізнесмена”, а інші про покупку домовлялися телефоном.

18 травня наркоторговця затримали відповідно до статті 208 КУпАП. Йому оголосили підозру згідно з статтею 307 частина 1 ККУ – Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання з метою збуту, а також незаконний збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів. Вирішується питання про обрання йому міри запобіжного заходу, а саме – взяття під варту, повідомляє Досьє 102

Михайло Димида звертається до молоді, не вірити розповідям про те, що вживання “Субутексу” безпечне для організму. Ці таблетки, як і героїн, викликають дуже швидку залежність, а ломка після нього навіть сильніша. Достатньо 2-3 разів, аби сформувалася психологічна залежність – бажання постійно перебувати у стані безмежної радості і щастя. З часом виникає необхідність збільшувати дозу.

Пам’ятайте, якщо приймати “Субутекс” не в медичних цілях, ризик стати наркоманом суттєво зростає.