Головна Новини Колишній зек грабував жителів Тренопільщини

Колишній зек грабував жителів Тренопільщини

За підозрою у вчиненні серії крадіжок працівники Тернопільського відділення поліції затримали в порядку статті 208 КПК 44-річного мешканця обласного центру. Чоловікові інкримінують частину другу та третю статті 185 Кримінального кодексу.

Тернополянин в минулому вже неодноразово потрапляв в поле зору правоохоронців. Підозрюваний здобув вищу освіту, однак спеціальність обрав зовсім не законну: за численні крадіжки та нанесення тілесних ушкоджень відбував покарання за ґратами. Минулого року чоловік звільнився з місць позбавлення волі  і знову взявся криміналити.

На злочин подався за межі міста  – у селище Велика Березовиця. У пошуках наживи обійшов під’їзди багатоповерхівок – шукав велосипеди. За декілька годин злодій спромігся викрасти три велосипеди. З ними подався на зупинку громадського транспорту та викликав таксі. Однак спроба завантажити велосипеди у транспорт виявилася нелегкою, а поки злодій вовтузився з чужими двоколісниками, хтось із небайдужих місцевих мешканців викликав поліцейських.  Злодія та усі три докази злодіяння доправили до відділення поліції.

У ході слідчих дій з’ясувалося, що окрім велосипедів, затриманий обрав об’єктом злочину ще й дачні будиночки у селі Смиківці.  Наразі вдалося встановити причетність підозрюваного до крадіжки з одного з таких помешкань. Звідти він виніс усе цінне майно, яке б можна було продати.

За фактом злочину відкрито кримінальне провадження. Нині підозрюваний перебуває в ізоляторі тимчасового тримання. Вирішується питання про обрання йому міри запобіжного заходу.

Поліцейські  перевіряють затриманого на причетність до інших аналогічних протиправних діянь, повідомили у

Відділі комунікації НП Тернопільської області