Головна Новини Колектив з Бережан здобув перемогу в танцювальному конкурсі у Болгарії

Колектив з Бережан здобув перемогу в танцювальному конкурсі у Болгарії

Захищати дітей від війни – то не лише боронити їх від куль. Надважливим є – намагатися зберегти той їх спосіб життя, який був у спокійніші часи. Саме таку велику роботу проводить керівник танцювального колективу «Тандем» член Національної спілки хореографів України Христина Хиляк. У місті Бережани вона відома як хореограф, який горить своєю справою та надихає діток, навчаючи їх передавати любов до життя у танці. У ці дні студійці «Тандему» разом зі своїм керівником перебувають у курортному містечку Албена (Болгарія) на узбережжі Чорного моря. Колектив уже здобув І місце у танцювальному конкурсі.

«Перший Конкурсний день ! Наш день перемоги і ми впевнені, що скоро буде День Перемоги України ! Ми вільні й незалежні у своїй країні та поза її межами».Написала на своїй фейсбук сторінці Христина Хиляк.

Завдяки танцям, українські діти мають змогу насолоджуватися мандрівкою, знайомитися з новими людьми, заявляти про себе, а ще – купатися у морі, грітися під лагідним сонечком, відпочивати та брати максимум від такого непростого та непередбачуваного українського літа 2022.

Це вже вдруге дітки беруть участь у такому конкурсі. Крім того, колектив «Тандем» і в Україні заявляє про себе. Виступали на конкурсах різного рівня у Тернополі, Львові, Івано-Франківську, Хмельницьку, Рівному, Кам’янці-Подільському, Трускавці, Дрогобичі, Коломиї, Яремчі. Знаковою була участь у гала-концерті у Києві. Виступали на фестивалі «Лемківська ватра» два роки поспіль та на дитячому лемківському фестивалі «Лемківські пацьорки» (Монастирищина). Роботу і відпочинок поєднали у подорожах до Кранево (Болгарія). Активно готувалися до поїздки у Литву, але коронавірус змінив плани. Кожен виступ на фестивалях та конкурсах завжди тепло прийнятий глядачами, високо оцінений журі. Кожна така поїздка згуртовує колектив та збагачує досвідом.

Студія Тандем заснована у вересні, майже 6 років тому. Спочатку то була невеличка група дітей, а згодом їх стало дві сотні. Після 24 лютого цього року кількість студійців зменшилась до 130.

За 6 років «Тандем» встигли увійти у 100 найкращих дитячих хореографічних колективів України.

«Ми їздили на ХVІ Всеукраїнський фестиваль-конкурс народної хореографії імені Павла Вірського, пройшли в ІІІ тур, достойно виступили у Києві»,презентує студію Христина Олегівна.

«Тандем» – не просто хореографічна студія. Це творчий проєкт, у якому залучені його засновниця Христина Хиляк, її мама Галина Хиляк (придумує дизайн і шиє костюми), батьки юних танцюристів і, звичайно ж – самі діти.

Хай щастить вам у всьому! Танцюйте, реалізовуйте найсміливіші мрії та прославляйте Україну і свою рідну Бережанщину на весь добрий світ!

Галина Заболотна