Головна Новини Кинув на ліжко і сказав, що зробить дитину: у Заліщиках судили пенсіонера...

Кинув на ліжко і сказав, що зробить дитину: у Заліщиках судили пенсіонера педофіла

Події відбувалися 23 травня 2019 року близько 11 години 30 хвилин, пенсіонер , з метою задоволення статевої пристрасті, запросив малолітню сусідку, у свій житловий будинок. Коли дівчинка зайшла в будинок, чоловік зачинив з середини вхідні двері і коли потерпіла зайшла в одну з кімнат обвинувачений штовхнув її на ліжко. Продовжуючи свої неправомірні дії, спрямовані на вчинення фізичних розпусних дій, в присутності малолітньої потерпілої, пенсіонер оголив свої статеві органи та в подальшому оголив статеві органи дитини. Далі ліг біля неї на ліжко та почав непристойно торкатися своєю рукою до статевих органів малолітньої потерпілої і схиляти її до вчинення з ним певних сексуальних дій.

Обвинувачений в судовому засіданні своєї вини в інкримінованому йому кримінальному правопорушенні не визнав, пояснив, що 23.05.2019 року косив траву біля хати, за якою наглядає і яку прийняв у спадок, і побачив гніздо з курячими яйцями. Він знав, що то кури сусідів знеслися, тому покликав дітей , щоб вони забрали яйця. Вони прийшли, забрали їх і побігли в сторону його хати. Він пішов за ними, бо хата була не замкнена і він боявся, що вони щось звідти вкрадуть. Коли зайшов в одну з кімнат дівчина була там, а решта дітей під вікном. Тоді він почав виганяти її з хати, однак вона не хотіла йти, діти на дворі кричали і кликали її, казали йти бо мама буде кричати. Після цього дівична побігла на горище, де заховалася і зійшла вниз коли прийшла її мама. Жодних розпусних дій він не вчиняв. Мовляв сім’я дівчини його оговорює, з метою отримання від нього грошових коштів, йдеться у постанові суду.

До вищевказаних показів обвинуваченого суд відноситься критично, вважаючи їх такими що дані з метою уникнення кримінальної відповідальності, так як вони спростовуються показами малолітньої потерпілої, свідків та матеріалами кримінального провадження та відсутністю до обвинуваченого цивільного позову.

Вина обвинуваченого пенсіонера стверджується показами малолітньої потерпілої , яка пояснила, що в цей день через вікно її покликав до хати сусід. Вона пішла, оскільки думала, що він хоче заплатити їй 50 гривень за те, що вона збирала йому горіхи. Коли вона зайшла у хату, він зачинив вхідні двері на замок і штовхнув її на ліжко. Після цього зняв з неї штани та трусики, потім сам спустив до колін свої штани з трусами, оголив свій статевий член, і казав що зробить їй дитину. В цей час у вікно постукала її сестра і вуйко сказав щоб вона сховалася і нічого не казала мамі. Вона сховалася в кладовку і вийшла звідти лише тоді коли туди зайшов її брат. Мама була на дворі з сестрою та “вуйком”. Коли прийшли додому, вона про все розповіла матері та бабусі.

Вина обвинуваченого також стверджується показами законного представника малолітньої потерпілої , яка пояснила, що 23.05.2019 року її ще одна дочка прибігла додому і сказала що “вуйко” закрився в хаті з поетрпілою і не пускає її на двір. Коли вона прийшла на подвір`я двері в його будинок були закриті, а він сам стояв в порозі. На її запитання “донька”, чоловік відповів, що вона побігла на вулицю. Вона пішла її шукати, а діти залишилися на подвір`ї. Через якийсь час знову прибігла донька і сказала, що сестра (потерпіла) таки в хаті. Коли вона повернулася знову запитала сусіда де дівчинка , і він відповів що не знає. Тоді вона сказала сину, щоб пішов у хату і пошукав дитину там. Тоді син пішов і вивів її з хати. Після цього вона з дітьми пішли додому, де поговоривши з донькою вирішила заявити в поліцію, оскільки дізналася з її слів про те, що сусід кинув її на ліжко, роздів, роздівся сам і схиляв до сексуальних дій.

Стверджується винність обвинуваченого показами сестри потерпілої, яка бачила через вікно, як сестра лежала на ліжку в хаті сусіда, її ноги були голі, і чоловік теж стояв без штанів, але в трусах. Після побаченого вона крикнула сестрі “ходи, я знаю що ти в хаті”. Потім почула як чоловік сказав сестрі “йди в кладовку”. Почувши це вона побігла за матір`ю. Коли разом прийшли на подвір`я сусіда , останній стояв коло хати і гострив косу. Мама запитала в нього де зараз знаходиться дитина, на що він відповів “пішла на підзамок”. Через деякий час дівчинка вийшла з хати і мама сваручи її повела додому. З дому мама зателефонувала в поліцію. Також свідок пояснила, що дійсно була така подія, що сусід кликав їх до себе збирати курячі яйця, однак це було зовсім в інший день.

Винність обвинуваченого стверджується показами бабусі потерпілої. Жінка розповіл, що 23 тарвня 2019 року дівчинка гралася на подвір`ї і через вікно власного будинку її до себе покликав сусід . Її не було довго, тому за нею побігли брат і сестричка. Через якийсь час сестричка повернулася і сказала що потрібно кликати маму. Їй відомо, що дівчинка часто ходила до сусіда , приносила від нього гроші, 50 грн, 200 грн, коли її питали де їх взяла, казала, що вуйко дав і обіцяв купити їй хату де вони житимуть вдвох і займатимуться любов`ю. Після вказаного інциденту дитина знову мала при собі гроші, чи то 20 грн, чи 50 грн, вона не пам`ятає, і розказувала вдома, що вуйко її роздів і роздівся сам. Також свідок бабуся показала, що сусід раніше неодноразово непристойно приставав і до її дочки (мами потерпілої), коли та була ще маленька.

Стверджується винність обвинуваченого показами шкільного психолога, яка розповіла, що селом поширюються чутки про те, що пенсіонер розбещував малолітню сусідку . Сама дитина їй розказувала, що вона була на городі і “вуйко” її покликав до хати, де кинув на ліжко чи диван, знімав з неї штани і зняв свої.

Заслухавши всіх свідків, суд ухвалив: визнати винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст.156 ч.2 КК України та призначити йому покарання за даною статтею у вигляді 5 (п`яти) років позбавлення волі.