Головна Новини Керівництво Тернопільської обласної ради збільшило собі зарплату

Керівництво Тернопільської обласної ради збільшило собі зарплату

Умови оплати праці голови обласної ради та його заступників переглянули під час пленарного засідання обласної ради другого серпня. Проект рішення підготували на основі змін до Постанови Кабінету міністрів України, які були внесені до документу у травні цього року.

Розмір зарплати керівництва обласної ради встановлюється вказаною Постановою і від депутатів це не  залежить. Та з процесу голосування стало зрозуміло, що підтримувати проект рішення вони не мають бажання. Після голосування з’ясувалося, що рішення не пройшло – частина обранців просто вийшли із сесійної зали. Голова обласної ради звернувся з проханням повернутися до роботи і не перетворювати прийняття цього рішення на посміховисько. А один із депутатів пояснив, що це рішення технічне, оскільки є відповідна Постанова Кабміну, і якщо його не прийняти, то у столиці не зрозуміють позицію тернопільських депутатів. Після другої спроби голосування також не дало результатів. Та голова обласної ради вирішив втретє поставити на голосування проект рішення і тільки після цього набралося необхідних 33 «за».

«Дякую, – оголосив задоволено посміхаючись Віктор Овчарук. – Але не буду казати у мікрофон чим зобов’язаний я та мої заступники.».

Згідно із прийнятим рішенням голова та його заступники отримуватимуть премії у розмірі 60 відсотків до посадового окладу за вислугу років, за особливий характер роботи та інтенсивність праці. А заступники ще й надбавки у розмірі 90 відсотків посадового окладу. Для детальнішого ознайомлення із прийнятим рішенням подаємо його повністю.

 

 

ТЕРНОПІЛЬСЬКА ОБЛАСНА РАДА ШОСТЕ СКЛИКАННЯ

                    СЕСІЯ

РІШЕННЯ

від                             2017 року    №

м. Тернопіль

 

Про умови оплати праці голови, першого заступника голови  і заступника голови Тернопільської обласної ради шостого скликання

 

Відповідно до статей 43, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статті 21 Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування», пункту 3 постанови Кабінету Міністрів України від 24 жовтня 1996 року № 1295 «Про умови оплати праці працівників органів місцевого самоврядування та їх виконавчих органів», постанови Кабінету Міністрів України від 9 березня 2006 року № 268 «Про упорядкування структури та умов оплати праці працівників апарату органів виконавчої влади, органів прокуратури, судів та інших органів» (зі змінами, внесеними постановою Кабінету Міністрів України  від 24 травня 2017 року № 353), враховуючи рекомендації постійної комісії Тернопільської обласної ради з питань регламенту, депутатської діяльності, запобігання та протидії корупції, законності та здійснення демократичного цивільного контролю над Воєнною організацією і правоохоронними органами держави, Тернопільська обласна рада

 

ВИРІШИЛА:

 

  1. Взяти до відома, що згідно з постановою Кабінету Міністрів України  від 24 травня 2017 року № 353 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 9 березня 2006 р. № 268 та визнаннями такими, що втратили чинність, деяких постанов Кабінету Міністрів України»:
    • Затверджено схему посадових окладів голови, першого заступника голови, заступника голови обласної ради у конкретно визначених розмірах.
    • Визнано такою, що втратила чинність, постанову Кабінету Міністрів України від 30 червня 2005 року № 512 «Про оплату праці керівників Верховної Ради та Ради міністрів Автономної Республіки Крим, обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій, обласних, Київської та Севастопольської міських рад».
  2. Визнати такими, що втратили чинність, підпункт 1.1 пункту 1 і пункт 3 рішення Тернопільської обласної ради від 8 грудня 2015 року № 11 «Про умови оплати праці голови Тернопільської обласної ради шостого скликання».

 

 

2

 

  1. Встановити голові Тернопільської обласної ради Овчаруку Віктору Вікторовичу премію в розмірі 60 відсотків до посадового окладу з урахуванням надбавок за ранг посадової особи місцевого самоврядування, за вислугу років, за особливий характер роботи та інтенсивність праці.
  2. Встановити першому заступнику голови Тернопільської обласної ради Деревляному Василю Тимофійовичу:
    • Надбавку за особливий характер роботи та інтенсивність праці в розмірі 90 відсотків посадового окладу з урахуванням надбавки за ранг посадової особи місцевого самоврядування.
    • Премію в розмірі 60 відсотків до посадового окладу, з урахуванням надбавок за ранг посадової особи місцевого самоврядування, за вислугу років, за особливий характер роботи та інтенсивність праці.
  3. Встановити заступнику голови Тернопільської обласної ради Крупі Любомиру Левковичу:
    • Надбавку за особливий характер роботи та інтенсивність праці в розмірі 90 відсотків посадового окладу з урахуванням надбавки за ранг посадової особи місцевого самоврядування.
    • Премію в розмірі 60 відсотків до посадового окладу з урахуванням надбавок за ранг посадової особи місцевого самоврядування, за вислугу років, за особливий характер роботи та інтенсивність праці.
  4. Виплачувати Деревляному Василю Тимофійовичу і Крупі Любомиру Левковичу щорічно в розмірі, що не перевищує середньомісячної заробітної плати:
    • Матеріальну допомогу для   оздоровлення  при наданні щорічної основної відпустки.
    • Матеріальну допомогу для  вирішення соціально – побутових питань.
  5. Встановити, що положення цього рішення застосовуються з 26 травня 2017 року (з моменту офіційного оприлюднення в газеті «Урядовий кур’єр» постанови Кабінету Міністрів Українивід 24 травня 2017 року № 353 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 9 березня 2006 р. № 268 та визнаннями такими, що втратили чинність, деяких постанов Кабінету Міністрів України»).

 

 

 

Голова Тернопільської обласної ради                                                                                                          В.В.ОВЧАРУК