Головна Новини Керівник держпідприємства на Тернопільщині заборгував підлеглим більше 5 мільйонів гривень...

Керівник держпідприємства на Тернопільщині заборгував підлеглим більше 5 мільйонів гривень зарплатні

зарплата

На Тернопільщині СБУ викрила керівників державного підприємства на штучній невиплаті заробітної плати працівникам.

Служба безпеки України викрила окремих керівників державного підприємства Тернопільщини на штучній невиплаті заробітної плати працівникам, що могло призвести до загострення соціальної ситуації у регіоні.

“За матеріалами спецслужби, прокуратурою області зареєстровано кримінальне провадження щодо факту невиплати працівникам місцевого лісового господарства заробітної плати на суму в понад 5 мільйонів гривень. Слідство встановило, що керівник державного лісового підприємства умисно та безпідставно не виплачував зарплату підлеглим, маючи реальну можливість це зробити.

Завдяки ініційованій СБУ перевірці працівникам у повному обсязі компенсовано чесно зароблені гроші ще до завершення розслідування.

Наразі обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо керівника держустанови за ч. 1 ст. 175 Кримінального кодексу України (невиплата заробітної плати) скеровано до суду” – повідомив прес-секретар УСБУ у Тернопільській області Петро Королюк.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі територіального управління ДБР під процесуальним керівництвом Тернопільської обласної прокуратури.

<