Головна Новини Квартира під охороною – найкращий захист від злодіїв

Квартира під охороною – найкращий захист від злодіїв

Як вберегти оселю від злодіїв, які двері та замки ускладнять проникнення “домушника” до приміщення та про акцію “Квартира під охорону” розповів начальник управління поліції охорони в Тернопільській області Олег Іващенко.

За його словами, у 2016 році в області правоохоронці зареєстрували 289 квартирних крадіжок, але жодної з оселі, яка перебувала під охороною УПО. На всі повідомлення про крадіжки виїжджає першочергово наряд поліції охорони. Останнім часом таких викликів суттєво побільшало. На сьогодні поліція охорони – це єдиний орган в державі, який має дозволи на носіння та використання вогнепальної зброї.

– “Домушники” найчастіше потрапляють в квартиру, зламавши серцевину замка на вхідних дверях. Другий метод – віджимання металопластикових вікон або проникнення в квартиру через відчинену кватирку.

Олег Іващенко стверджує, що металопластикові вікна ніколи не захистять від злодія. Практика показує, що такі конструкції дуже легко відкриваються навіть викруткою. У зв’язку з тим, що зросла кількість крадіжок з приватних помешкань, керівництво Національної поліції запропонувало провести соціальну акцію “Квартира під охорону”. Триватиме вона з 15 по 31 березня. Основна умова акції – зниження на 50% вартості виконання монтажних робіт. Для учасників АТО та членам родин загиблих знижка до 75 відсотків.

– Охорону об’єктів та квартир на території міста та області здійснюють 13 нарядів груп затримання Управління поліції охорони. Близько 2950 об’єктів та 3165 квартир, приватних будинків та інших приміщень знаходяться під наглядом Головного пункту централізованого спостереження.

Начальник управління поліції охорони звертається до мешканців міста та області бути обережними. Ніколи не повідомляти у соцмережах про час майбутньої відпустки. Не варто вказувати і куди ви збираєтеся, оскільки це підказка для злодіїв про оселю без господарів. Це саме стосується і фотозвітів під час відпочинку. Вберегти помешкання від “домушників” можуть і якісні замки, добротні подвійні двері та сигналізація. У разі проникнення спрацьовує охоронка і наряд УПО за кілька хвилин приїжджає за вказаною адресою.

Управління поліції охорони забезпечує порядок як по Тернополю, так і по райцентрах. Поліцейські встановлюють “тривожні кнопки” у громадських місцях. Скористатися нею може будь-хто. В разі необхідності потрібно зайти в приміщення на якому є наліпка “Терміновий виклик поліції” і попросити натиснути її.