Головна Новини “Кашкетники” з Тернопільщини запевняють, що серед них немає хворих на коронавірус

“Кашкетники” з Тернопільщини запевняють, що серед них немає хворих на коронавірус

Станом на 21 квітня Бучацька районна державна адміністрація повідомила про 16 випадків коронавірусної інфекції у селі Космирин та 3 – у селі Стінка.

Однак місцеві жителі запевняють: «жодного хворого на COVID-19 у цих населених пунктах немає».

Вже другий тиждень засоби масової інформації та влада Бучаччини заявляє про спалах коронавірусу. 21 квітня повідомили про 44 лабораторно підтверджених випадки, – пише сайт “Тернополяни“.

Станом на 10.00 год. 21 квітня 2020 року 44 лабораторно підтверджених випадки захворюваності на COVID–19 серед мешканців Бучацького району. Випадки захворювань зареєстровані в таких населених пунктах: 3 – місто Бучач; 1 – село Підзамочок; 16 – село Космирин; 3 – село Стінка; 21 – село Бариш,  йдеться у повідомленні Бучацької райдержадміністрації.

Попри це, мешканці Космирина та Стінки кажуть, що не знають звідки взялися такі цифри, бо зі здоров’ям у них все гаразд.

Жодного хворого на коронавірусну інфекцію в Стінці та Космирині немає. Наших сіл всі бояться як вогню. Кажуть, що тут так вмирають, аж скоро хоронити не буде де. В нас не те, що від коронавірусу, а взагалі більше місяця ніхто в селі не помирав. Не знаємо звідки беруть ті страшні цифри, бо нічого подібного немає. Один чоловік з Косимирина захворів на двостороннє запалення легень, лікувався в Івано-Франківську, а зараз з ним вже все добре. В селі з ким не зустрінешся, ніхто ні про одного хворого не знає. То хто ж ці підтверджені випадки серед нас?! Поліція все строго перевіряє, а люди налякані, бояться з хати вийти чи поїхати до райцентру, поділився житель села Стінка Володимир.