Головна Новини Канікули: що пропонують дітям літні дитячі табори на Тернопільщині?

Канікули: що пропонують дітям літні дитячі табори на Тернопільщині?

Літо у розпалі. І якщо дорослі змушені милуватися теплим сонцем з вікон офісних приміщень, то у дітвори –  канікули. І вона з нетерпінням очікує на цікаві пригоди та гарний відпочинок. Чимало батьків відправляють дітей на оздоровлення у літні дитячі табори. Тож ми вирішили поцікавитися у Ігоря Чорного, начальника відділу сім’ї та молоді Тернопільської ОДА, яка ситуація з організацією дитячого відпочинку на Тернопільщині, пише газета “Свобода”

«З 1 червня розпочалася літня оздоровча кампанія для дітей. В області запрацювали різні види відпочинкових закладів. Зокрема 10 заміських,  252 мовні табори, 3 – праці та відпочинку, а також 174 – з денним перебуванням. Окрім того, невдовзі діятимуть наметові табори, які організовує відділ сім’ї  та молоді спільно з молодіжними громадськими організаціями.  Там діти, окрім відпочинку, проходитимуть окремі вишколи. Варто зазначити, що станом на сьогодні частина мовних та з денним перебуванням таборів уже завершили свою роботу, тому що розраховані лише на 14 днів. А  ось стаціонарні заклади функціонуватимуть до кінця літа.

Хочу наголосити, що на Тернопільщині є такі оздоровчі заклади, які користуються великою популярністю і матимуть навіть по чотири зміни. Тож батьки мають змогу звернутися до керівництва цих закладів і придбати путівки. Уся необхідна інформація є на нашому сайті», – прокоментував пан Ігор.

Окрім того, начальник відділу розповів про пільгові категорії дітей, які мають право на безоплатний відпочинок. Як з’ясувалося, цьогоріч із обласного бюджету скерували 6 мільйонів 200 тисяч гривень  на оздоровлення таких дітей. Долучилися і райони, міста обласного значення, котрі скерували на цю кампанію 3,5 мільйона гривень, а також об’єднані територіальні громади – 2,5 мільйона грн.

«Цьогоріч на оздоровлення дітей пільгових категорій була передбачена немала сума, значно більша, ніж у попередні роки. Тож тепер діти-сироти, з багатодітних та малозабезпечених сімей, позбавлені батьківського піклування, діти, чиї батьки є учасниками АТО, чиї батьки загинули на сході, діти з інвалідністю, талановиті, а також діти соціальної сфери села мають право на безоплатне оздоровлення», – додав Ігор Чорний.

Чиновник повідомив, що для того, щоб діти не лише оздоровилися, а й добряче повеселилися, у таборах для них вигадали чимало цікавих розваг.

«Залежно від напрямку закладу, це спортивні, інтелектуальні ігри, змагання. Екскурсії мальовничими та історичними місцями не лише Тернопільщини, а й інших областей.

Хочу зазначити, що наші дитячі оздоровчі табори є конкурентоспроможними на теренах України. До нас приїжджають на відпочинок діти з різних регіонів держави. Окрім того, вже традиційно, починаючи з 2015 року, ми запрошуємо на відпочинок у наш край дітей із Донецької та Луганської областей», – зауважив Ігор Чорний.