Головна Новини Канадійка Руслана Вжесневська пішки долає шлях із Києва до Ворохти на підтримку...

Канадійка Руслана Вжесневська пішки долає шлях із Києва до Ворохти на підтримку сиріт України

Тернопільський край гостинно приймає учасників благодійної пішої ходи, організованої громадянкою Канади українського походження Русланою Вжесневською, яка є президентом й засновником Міжнародного благодійного фонду Help Us Help The Children (HUHTC) та Благодійної організації «Міжнародний благодійний фонд «Нове покоління». Сьогодні, 19 липня команда волонтерів з України, Канади і Швейцарії дісталася до Чорткова, де відвідала будинки сімейного типу та благодійну організацію «Дім Милосердя». Учасників ходи привітав на рідній Чортківщині також і народний депутат України Олег Барна.
«Щиро дякую вам за таку ініціативу. У нелегкий для нашої держави час доволі важливою є підтримка волонтерських організацій, у тому числі й з-за кордону», — зазначив Олег Барна.  Акція під назвою «Ходотон», під час якого волонтери подолають 650 км, стартувала у столиці 10 червня. Вже пройдено близько 480 км, минув 41 день пішої ходи. За спиною — море позитивних емоцій та вражень, безліч цікавих знайомств та відкриттів. Дорогою команда відвідує інтернатні заклади й будинки сімейного типу, де спілкується з дітьми та ділиться особистим досвідом.
Щодня волонтери пішки долають близько 15 км для того, аби привернути увагу до потреб сиріт, необхідності їхнього інтегрування в суспільство, а також реформування даної сфери. Вночі учасники акції сплять у автобусах-кемперах що являють собою своєрідні «будинки на колесах» (слідують за ними впродовж усього шляху). Доводиться в екстремальних умовах готувати їжу, прати й митися. Проте атмосфера, що панує між цими людьми — неймовірно позитивна. Всі вони, як зазначає Руслана Вжесневська, між собою вже стали рідними.
«Діяльність нашої організації розпочалася зі збору одягу, товарів дитячого харчування й медикаментів для дитячих будинків. Проте кожна дитина в першу чергу потребує любові, уваги й підтримки. Тож згодом ми заснували щорічні літні й зимові табори, під час яких діти навчаються славних українських традицій, опановують певні життєві навики й знаходять своє місце у житті», — розповіла  організатор даного проекту.
До слова, сама Руслана Вжесневська, будучи матір’ю трьох доньок, свого часу взяла під опіку дівчинку-сироту з України.
У складі учасників проекту є також вихідці з числа сиріт, які на власному прикладі демонструють, чого можна досягти у житті й без підтримки з-зовні.
«Ходотон» приурочений 25-річчю діяльності нашої організації. За весь цей час ми зустрілися із понад сотнею тисяч дітей, які теж потребують батьківської ласки й турботи. І я пишаюся тим, що перша генерація дітей-сиріт, якими опікувалися ми, стала вихователями другого покоління. І тепер це друге покоління вже допомагає нам виховувати третє», — підсумовує Руслана Вжесневська.
Завершиться «Ходотон» 4 серпня у Карпатах проведенням літнього табору для дітей-сиріт.