Головна Новини Камери відеоспостереження зафіксували хто пошкодив дороговартісні обмежувачі руху в центрі Тернополя

Камери відеоспостереження зафіксували хто пошкодив дороговартісні обмежувачі руху в центрі Тернополя

Винуватцями знищення нових рухомих обмежувачів руху, як виявилося, стали експедитори, які довозять напої у магазини на Театральній площі.

Головний спеціаліст відділу інженерно-транспортної інфраструктури Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології Тернопільської міської  ради Ігор Бойчук поділився відео, де видно, як машина, що перевозить певний товар, наїхала на нові боларди, які було встановлено нещодавно неподалік Театрального майдану.

Автоматичні обмежувачі руху повинні були пропускати лише комунальний вид транспорту. Тільки дехто із горе водіїв вирішив випробувати долю та спробував подолати нову перешкоду. «Стовпам» вдалося встояти перед масивним транспортом, проте машина таки добряче пошкодила перепони – на болардах залишилися помітні вм’ятини.

Один із небайдужих тернополян Ігор Бойчук поділився із редакцією «Тернополян» відео, на якому видно, що у п’ятницю, 14 вересня між восьмою та дев’ятою годинами ранку на обмежувачі наїхала вантажівка.

— Швидше за все, це була машина, яка перевозила певний товар, зокрема продукти. Водій настільки наполегливо норовився проїхати на заборонену частину дороги, що навіть обмежувачі не стали для нього перешкодою. Як мені відомо, про факт ушкодження нових конструкцій було подано заяву до поліції, яка розслідує цю справу. Мені, як і інших небайдужих тернополян, хвилює доля свого міста, зокрема його благоустрій, тож ми усіляко допомагаємо притягнути до відповідальності людей, які псують громадське майно— наголосив Ігор Бойчук.

Варто зазначити, що нововстановлені боларди — це протитаранні висувні стовпи, дорожні бар’єри, які вмонтовуються в дорожнє полотно, і по сигналу з пульта, перекривають проїжджу частину за рахунок висувного елемента циліндричної форми. Боларди виграють у порівнянні зі шлагбаумами: вони економлять простір, не створюють зайвих перешкод та є набагато міцнішими, ніж стандартна огорожа чи шлагбаум. За офіційною інформацією, вартість одного боларда сягає близько 150 тис.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=JbDjUuUEfu4&w=560&h=315]