Головна Новини Календар мецената для дітей Героїв

Календар мецената для дітей Героїв

IMG_0362 (1)29 січня у Тернополі відбувся благодійний вечір-презентація мистецького календаря «Серце Європи – Тернопіль», організований депутатом Тернопільської міської ради Віталієм Цимбалюком. Відомих фотографів, митців, бізнесменів об’єднало бажання допомогти дітям загиблих в АТО.

Віталій Цимбалюк ще кілька місяців тому почав опікуватися дітьми загиблих за волю України героїв  Сергія Долгіх, Миколи Руснака, Дениса Громового, Руслана Степули. А цього разу він вирішив ще й інших залучити до давньої української козацької традиції – підтримки сімей тих, хто поклав своє життя на війні.  «Мій товариш, з яким ми разом проходили нещодавно військовий вишкіл, сказав, що постійно переживає про три речі: щоб жертви наших воїнів не були марними, щоб не повернутися з війни безсилим калікою, і щоб діти його не залишилися холодними і голодними, якщо він загине, – каже Віталій Цимбалюк. – Ці слова не йшли з голови. Коли ж я повернувся і продовжив спілкування з сім’ями тих героїв, які загинули, то зрозумів, що їхнім діткам необхідна постійна підтримка, тож треба залучати до цього і для цього якомога більше людей. Так з’явилася ідея першої акції – видання благодійного календаря».

У мистецькому календарі «Серце Європи – Тернопіль» використані світлини тернопільських фотографів Миколи Василечка та Василя Стрижка, вихованців фотостудії Станції юних техніків «ІКС-позиція» Віктора Базюка і Василя Погорільця, а також вірші тернопільських поетів Бориса Демківа, Олега Германа, Євгена Безкоровайного, Богдана Мельничука, Сергія Сірого, Мирослави Іванців, Степана Галябарди, Петра Сороки, Антона Гриба, Олександра Бугая. На вечорі-презентації кожний, хто придбав такий календар, залишав у скриньці для пожертв певну суму. Всього вдалося зібрати 51100 гривень, які тут же були розділені порівну між сімома дітьми загиблих і передані присутнім членам сімей. Зокрема, і батькові загиблого в зоні АТО Віктора Гурняка, який теж був відомим і дуже талановитим фотомайстром.

 У свою чергу Віталій Цимбалюк запевнив, що такий вечір-презентація – це лише початок спільної діяльності тернопільської громади задля допомоги дітям Героїв. Також було повідомлено про створення Благодійної Сотні, до якої увійшли і всі ті, хто придбав благодійний календар.