Головна Новини Ймовірний вбивця завучки тернопільської школи дарував їй меблі у робочий кабінет

Ймовірний вбивця завучки тернопільської школи дарував їй меблі у робочий кабінет

Дружба підозрюваного, який через шість годин після смерті Анжели Макаренко знайшли у зашморгу, та вбитої жінки, тривала щонайменше три роки. Так розповіли колеги педагога журналістам програми ТСН на телеканалі 1+1. Дружина покійного від коментарів відмовилася.

Конфлікт через гроші –  це поки основна версія убивства заступниці директора школи у Тернополі. У злочині підозрюють керівника відділення банку. Через шість годин після вбивства освітянки він вкоротив собі віку. Які докази мають у поліції, що пов’язувало двох успішних людей, і що могло призвести одразу до двох смертей – дивіться у сюжеті.

Колеги розповідають, що чоловік допомагав купувати у школу меблі і канцтовари.

Конфлікт через гроші – це наразі основна версія убивства заступниці директора школи у Тернополі. У злочині підозрюють керівника відділення банку, але за шість годин після вбивства освітянки він вкоротив собі віку.

Завучці було п’ятдесят три, підозрюваний у її вбивстві банкір на десять років молодший. Вона – самотня, уся віддана школі та учням, він —  сім’янин, батько двох дітей. Про обох лише найкращі характеристики.

Жінка на роботу приходила найперша, тому усі здивувалися, коли напередодні заступниця директора пропустила перший урок. Стривожена колежанка поїхала до неї додому. «Ми побачили, що вікно поставлене на повітряний режим, ми його так потиснули і воно відкрилося. Тоді сусідка стала на табуретку і зайшла всередину», – розповідає завучка школи Анна Бригідир.

У власниці будинку була розбита голова та різана рана шиї. А наступного ранку поліцейські знаходять неживим її знайомого – банкіра, якого підозрювали у злочині.

Підозрюваний у вбивстві завідувачки тернопільської школи вчинив самогубство
У зашморзі в шахті ліфта багатоповерхівки. «Було встановлено маршрути її руху, її зв’язки, контакти, а також людей, з якими вона спілкувалася телефоном вдень перед смертю. Ми вийшли на слід одного чоловіка, який ймовірно причетний до цього злочину», – розповідає керівник ГУ Нацполіції у Тернопільській області Олександр Богомол.

Шкільні камери відеонагляду зафіксували банкіра, який приходив на роботу до завучки у день вбивства. Щонайменше останні три роки вони товаришували, каже колега. Заступниця директора була клієнтом його фінустанови, він дарував меблі у їхній кабінет. «Ми його бачили не один раз, тому що він допомагав нам. Навіть столи якось допоміг придбати, бувало таке, що він нам канцтовари приносив, папір, тобто він заходив», – розповідає колега вбитої.

Двоє дітей фінансиста навчаються  в іншій школі. Його дружина за тиждень до смерті чоловіка відкрила салон краси . Нині він зачинений, спілкуватися з журналістами жінка відмовляється. Бодай щось говорити відмовляються і в банку.

У поліції схиляються до фінасових непорозумінь між банкіром і завучкою. Хоча не відкидають і версії конфлікту через особисте.

Відомо, що  чоловік  не залишив прощальної записки. Телефон убитої, який прихопив із собою, викинув у смітник. Але достеменно сказати, чому сталася подвійна трагедія зможуть лише після завершення усіх експертиз.

Кореспондентка Світлана Павук.