Головна Новини З 25 травня у Тернополі може запрацювати громадський транспорт

З 25 травня у Тернополі може запрацювати громадський транспорт

Громадський транспорт у Тернополі може запрацювати з 25-го травня. Про це повідомив міський голова Сергій Надал. За його словами, зараз чекають на рішення уряду про відновлення руху громадського транспорту. Наразі в місті збільшують кількість спецтранспорту, повідомляє СуспільнеСуспільне.

Усі автобуси та тролейбуси комунального підприємства “Тернопільелектротранс” готові до виїзду на маршрути. Про це сьогодні розповів директор цього підприємства Андрій Мастюх. Це 43 автобуси та 59 тролейбусів. Але на підприємстві не вистачає водіїв:

Коли ми працювали в обмеженому режимі роботи, то вільні працівники автобусів були відправлені у вимушений простор. Тому зараз шукаємо і готуємо додатково водіїв. Стажуються на нових маршрутах. Щодо водіїв тролейбусів, то працюватимуть колишні і ще кількох донаймемо нових”, – розповів Андрій Мастюх.

Зараз на спецрейси від “Тернопільелектротрансу” щодня виїжджають 8 комунальних автобусів за 35 та 1а маршрутами, а також близько 23 тролейбусів, які їздять маршрутами №2, 5, 7, 8, 9, 10 та 11, – каже Андрій Мастюх.

Також з 25 травня на маршрути мають виїхати 20 нових автобусів МАЗ вартістю понад 49 мільйонів гривень, які закупила міська рада в березні. 4 з них почнуть курсувати завтра як спецтранспорт на новому 21 маршруті.

За словами міського голови Тернополя Сергія Надала, якщо уряд не дозволить відновити роботу громадського транспорту з 25-го травня, то більшість автобусів і тролейбусів запрацюють як спецрейси.

У спецрейсах можуть їздити лише люди, які мають довідку з місця роботи та працюють під час карантину.

До слова, вчора Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив :

“Вже з 22 травня буде розглянуто питання переходу до другого етапу карантину, який включає низку пом’якшень. Ми дозволимо рух міського і приміського наземного транспорту, ми дозволимо проведення спортивних змагань без глядачів, ми також дозволимо роботу готелів, окрім хостелів, але не роботу ресторанів і басейнів у готелях. Також буде надана можливість проведення служб у храмах з розрахунку одна людина на 10 кв. м”, – зазначив Прем’єр-міністр.

Він підкреслив, що з 25 травня Уряд планує дозволити роботу дитячих садочків, а також роботу метрополітену в тих містах, де буде дозволяти епідеміологічна ситуація. “Тут уже будемо працювати спільно з місцевою владою”, – додав Денис Шмигаль, пише Урядовий Кур’єр