Головна Новини З 1 травня тернополянам перерахують субсидії (Відео-роз’яснення)

З 1 травня тернополянам перерахують субсидії (Відео-роз’яснення)

Тернополянам перерахують субсидії на літній період. Розпочнуть це робити вже з 1 травня. Триватиме перерахунок близько двох місяців, кажуть в управлінні соцполітики Тернопільської міськради. Отримувачам субсидій наразі за перерахунком звертатись не потрібно. Соцпрацівники зроблять це самі, подавши відповідні запити в податкову інспекцію та підприємства, що надають житлово-комунальні послуги, повідомляє TV 4.

Майже 50 тисяч сімей у Тернополі користуються житловими субсидіями, кажуть в управлінні соціальної політики Тернопільської міськради. Житлова субсидія призначається на рік, але не довше, ніж до закінчення опалювального періоду.

– Тобто, опалювальний період закінчується 30 квітня. Ну в нас він закінчився швидше, а потім відновився. Але, згідно постанови Кабінету Міністрів, що стосується газового опалення, електричного опалення, то цей період завершується 30 квітня. Відповідно, з 1 травня усі житлові субсидії мешканцям міста будуть перераховані на неопалювальний період, тобто до 1 жовтня цього року, – розповідає начальник управління соціальної політики Тернопільської міськради Володимир Сулима.