Головна Новини З якими країнами і чим торгує Тернопільщина

З якими країнами і чим торгує Тернопільщина

Обсяги експорту та імпорту товарів області у січні-червні цього року становили, відповідно, 188,4 млн. дол. США та 175,3 млн. дол. Порівняно з відповідним періодом минулого року, експорт зменшився на 9,9%, імпорт – на 8,8%. Позитивне сальдо зовнішньої торгівлі товарами становило 13,1 млн. дол. Про це повідомляє Головне управління статистики у Тернопільській області.

Зовнішньоторговельні операції товарами область проводила з партнерами із 105 країн світу. Експортні поставки надавали 188 підприємств області, імпортними користувалося 301, пише Наш День

Основним торговим партнером як в експорті, так і в імпорті, була Польща (50,2% обласного експорту та 36,4% обласного імпорту).

Вагомі обсяги експортних поставок здійснювались до Нідерландів, Китаю, Німеччини, Білорусі, Італії, Кенії та Румунії. Імпортних надходжень – з Німеччини, Литви, Китаю, Туреччини, США та Італії.

Обсяг експорту товарів до країн Європейського Союзу становив 73,1% від загальнообласного обсягу експорту, імпорту – 69,1% від загальнообласного обсягу імпорту.

Основу товарної структури зовнішньої торгівлі області складали механічні та електричні машини, продукти рослинного походження, полімерні матеріали, пластмаси та вироби з них, мінеральні продукти, засоби наземного транспорту, літальні апарати, плавучі засоби, різні промислові товари, текстильні матеріали та вироби з них, живi тварини; продукти тваринного походження, недорогоцінні метали та вироби з них, продукція хімічної та пов’язаних з нею галузей промисловості.