Головна Новини З України видворять громадянина Нігерії, колишнього студента тернопільського вишу (Фото)

З України видворять громадянина Нігерії, колишнього студента тернопільського вишу (Фото)

Попередження і протидія незаконній міграції – це питання національної і суспільної безпеки, яке постійно знаходиться у центрі уваги правоохоронних органів і міграційної служби. Профілактичні заходи під умовною назвою “Мігрант”, які наразі узгоджено проводяться працівниками ДМС, Національної поліції і Держприкордонслужби, спрямовані на вирішення саме цих важливих завдань. У міграційній службі області ознайомили із їх проміжними результатами.
– Під час одного з відпрацювань обласного центру працівники міграційної служби виявили незаконного мігранта без жодних документів, – повідомила головний спеціаліст із зв’язків з громадськістю та ЗМІ УДМС України в Тернопільській області Ірина Бойко. – Пізніше з’ясувалося, що це 23-річний громадянин Федеративної Республіки Нігерія, який майже рік, порушуючи міграційне законодавство, не виїжджав з України.
Посадові особи міграційної служби притягнули іноземця до адміністративної відповідальності за ч. 1 ст. 203 КУпАП.
– Громадянин Нігерії в’їхав в Україну в 2016 році на законних підставах з метаю навчання в одному з тернопільських вишів, – каже Ірина Бойко. Але через два роки іноземця відрахували з університету, у зв’язку з чим його посвідку було скасовано. Після цього нігерієць зобов′язаний був покинути територію України в семиденний строк, однак,  продовжував перебувати тут без законних на те підстав.
Усі спроби іноземця обійти міграційне законодавство зрештою завершаться видворенням з нашої країни. Управління ДМС в Тернопільській області звернулось до суду з позовом про його видворення. До виконання судового рішення громадян Нігерії поміщений в пункт тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства.