Головна Новини З Тернопільщини на військову службу відправили 43 призовники (Фото)

З Тернопільщини на військову службу відправили 43 призовники (Фото)

У середу,  9 жовтня, напередодні Дня захисника Вітчизни,  призовників відправили служити до лав Збройних сил країни. Цього дня урочисто, під марш військогового оркестру, з добрими настановами військового начальства та керівництва області, 43 молодики, віком від 20 до 27 років поїхали у навчальні центри на Львівщину (Старичі) та Чернігівщину (Десна).

“Сьогодні ми відправляємо перших осінніх призовників. Загалом буде відпралено до різних військ майже 500 чоловік. Спершу вони відправляться у навчальні центри. Тоді їх роприділять у різні війська ЗСУ, зокрема і державно-прикордонну службу, державну службу транспорту та Національну гвардію”, – повідомив Олександр Скумбрій, т.в.о. військового комісара Тернопільського обласного військового комісаріату.

Варто відмітити, що хлопці чітко усвідомлюють, що здійснюють свій обов’язок перед країною. Про те, щоб ухилитися від служби, переконують, навіть і не думали.

Так 22-річний Степан Нагайовський із Бучаччини каже, що для нього, як для чоловіка, армія – важливий етап у житті.

????????????????????????????????????

“Очікую, що під час несення служби в армії отримаю навики ведіння бойових дій, покращу фізичну форму, загартую витримку та характер. Зізнаюся, у майбутньому військовим себе не бачу. За фахом я – педагог, а ось за покликанням – художник. Планую після служби влаштуватися на роботу, підзбирати грошей і помандрувати світом”, – розповів призовник.

Із великим запалом йде виконувати свій чоловічий обов’язок і 20-річний Максим Гецко із села Великі Гаї, що у Тернопільському районі. Попри свій юний вік хлопчина усвідомлює, що настали важкі часи і кожен має щось робити для своєї країни.

????????????????????????????????????

“Я розумію куди йду. І намагатимусь під час служби чітко виконувати усі прикази, вчитися бойовій підготовці, тактиці. Адже ніхто не знає, що буде завтра і які навики, особливо чоловіку, пригодяться у майбутньому”.

Максима провести до армії прийшла мама Оксана. Жінка не може стримати сліз. Каже, дуже хвилюється за сина, адже зараз в країні дуже напружена ситуація.

“Та як би там не було, я його вибір схвалюю. Чоловік має служити в армії. Мій старший син теж служив, правда, тоді в країні було спокійніше… Я давно знала, що він піде служити. Ще з юнацьких літ Максим мене до цього готував. Тому я не заперечувала”, – сказала мама.

Не на диктофон кілька юнаків таки зізналися, що рідні, особливо матері, пропонували їм ухилитися від служби, поїхати за кордон. Однак вони твердо вирішили, що бігати, втікати для них – це сором. Тому самі прийшли у військкомат.

“Та є чимало таких, хто вперто відмовляється нести службу, вигадує різні способи. До прикладу, таких було 9 тисяч осіб, – розповідає Олександр Скумбрій. – Хочу нагадати, що згідно із згідно із Законом України про військову службу призовник під час оголошення чергового призову президентом, навіть не отримавши відповідної повістки, зобов’язаний у 10-денний термін прибути до свого військового комісаріату. У разі не явки, він підлягає притягненню до адміністративної відповідальності”.