Головна Новини З села Трибухівці вже мобілізували 14 чоловіків

З села Трибухівці вже мобілізували 14 чоловіків

1419405649_578379_w_3004 березня Павлишин Михайло Степанович із с. Тибухівці що в Бучацькому районі, Буняк Микола Романович, уродженець Соколова живе на Закарпатті село Дубрівка Ужгородського району; Галило Роман Степанович, із с. Трибухівці та Старик Роман Богданович, м. Монастириська відправились для проходження військового злагодження в Яворівську військову частину Львівської області. Іх проважали родичі та близькі, а Михайла Павлишина – ще й всі волонтери району.

Трибухівці, Пишківці, Ріпинці, Помірці, Язлівці,Медведівці добре знають Михайла Степановича, як людину, котра активно допомагала Бучацькому майдану, а як тільки почались військові дії на території України, то він став допомагати у зборі гуманітарної допомоги нашим бійцям на передову. Коли принесли повістку із військомату, Михайло не ховався, як дехто вважає, за волонтерським посвідченням, а пішов із зброєю в руках захищати нашу незалежність.

“Та мене збентежило інше, – це вже 14 мобілізований в зону АТО із села Трибухівці, при цьому в с. Стінка – немає жодного, кому би випала така честь. На запитання: чому? – чую відповідь, що одні втікають, іншим – віра не дозволяє. Хочу запитати : а кому дозволяє? Та в наших Заповідях Божих теж написано: « Не вбий!». Гарна позиція у Стінківських, Космиринських, Набережнівських « віруючих»: вони тисячами отримують кошти соціальної допомоги на дітей, по малозабезпеченості, їм дають навіть звання Матерів Героїнь і відповідну матеріальну винагороду,оформляють інвалідність і виплачують не малі пенсії, вони б’ються за землю, при цьому не сплачуючи жодних податків – бо офіційно не працевлаштовані, не служать в армії – бо віра не дозволяє. Я запитую: чому їх не призивають? У відповідь чую, що до 20 років у їхніх чоловіків вже по троє і більше дітей. І це правда, бо ні для кого не секрет, що в наших роддомах достатньо 14 – 15 – ти літніх рожениць. Але Куди в такому випадку дивиться міліція та прокуратура? Чи для Бучацького району відмінили статтю Кримінального кодексу про відповідальність за розбещення неповнолітніх?

Можливо я чогось не розумію, але мені здається, що правоохоронним органам давно пора зайнятись цим питанням? Бо чому Трибухівські хлопці повинні воювати за те, щоб поза конфесійним трутням добре жилось?” – пише http://www.buchachnews.com/sche-chotyroh-bijtsiv-otrymala-ukrajinska-armiya-iz-buchatsko-monastynyskoho-vijskovoho-komisariatu.php