Головна Новини З лютого Державний обласний архів працюватиме у новому приміщенні

З лютого Державний обласний архів працюватиме у новому приміщенні

Завершуються ремонтні роботи у будівлі Державного архіву, що на вулиці Карпенка у Тернополі. Зазначимо, цей об’єкт Державного обласного архіву розпочали будувати ще у 1991 році. Відновили фінансування лише у 2015 році. Після трьох років інтенсивної роботи будівля майже готова.

У п’ятницю, 21 грудня, голова облдержадміністрації Степан Барна разом з начальником управління капітального будівництва Віктором Кузяком та архиєпископом  і митрополитом Тернопільсько-Зборівського УГКЦ Василем Семенюком вкотре оглянули оновлений довгобуд. Сюди, за словами очільника області, вже через місяць, перевезуть архівні матеріали, які зараз знаходяться у приміщенні монастиря Тернопільсько-Зборівської архиєпархії української греко-католицької церкви.

«1 лютого компанія “Тернопільбуд” забезпечує завершення будівельної частини. У свою чергу, ДАБІ забезпечує здачу об’єкта і сертифікат про готовність до роботи. З цього ж числа розпочинається перевезення архівних матеріалів у нове приміщення. До середини березня процес переїзду має бути завершений», – наголосив Степан Барна.