Головна Новини Зі столиці в маленьке село: неймовірна історія співочої родини на Тернопільщині

Зі столиці в маленьке село: неймовірна історія співочої родини на Тернопільщині

Малики

Направду кажуть, стежки Господні невідомі, ніхто не знає куди, закине його доля завтра. Не могла б подумати, що, замість столиці, опиниться у маленькому селі на Тернопільщині і Катерина Малик. Більше того, знайде там своє покликання, виховуватиме дітей і буде надзвичайно щаслива…

Історія співочої, талановитої сім’ї Маликів захоплює і вкотре доводить, що шлюби укладаються на небесах, і в кожної людини таки є її половинка, треба тільки добре розгледіти, пише газета Свобода.

З Херсонщини – в Київ, з Києва – на Тернопільщину

Катерина Малик – родом із міста Каховка, що на Херсонщині. Любов до музики передалась їй із молоком матері, адже працювала вона вчителем музики. Тож в ранньому дитинстві розгледіла в доньки неабиякий хист до цього мистецтва.

Катерина до сьогодні з особливим трепетом пригадує свої перші виступи у дитячому садочку, коли вперше відчула неймовірний смак сцени. Тож змалку не бачила себе ніде, окрім музичної сфери. Найперше, вирішила отримати фахову освіту.

Після завершення навчання у музичній школі, вступила до Київського інституту музики імені Рейнгольда Глієра, далі навчалася у Національній музичній академії імені П. Чайковського, де й зустріла свою долю…

Знайшов покликання у 28 років

Олег – родом з села Ставки Заліщицької громади Чортківського району. Своє призначення у житті знайшов у доволі дорослому віці – у 28 років. Доти будував успішну кар’єру менеджера. Навчався у Польщі на факультеті менеджменту. Тоді ж якось зовсім випадково зайшов в Оперний театр, і цей візит докорінно змінив його життя. Він закохався, вперше у житті закохався у музику. Серцем відчув, що це – його покликання. Насмілився і підійшов до відомого тенора Тадеуша Пшонки з проханням, щоб той послухав його та висловив свою професійну думку. У відповідь почув від світила оперної музики, що у нього є талант, який необхідно розвивати. Так Олег вирішив вступити у Національну музичну академію ім. П. Чайковського.

Закохані серця поєднала музика

«Ми познайомилися з Олегом на заняттях народного майстра художнього слова Анатолія Паламаренка. Нас поставили в пару для спільних тренувань. Зустрілись погляди, мене вразили його великі, глибокі очі…» – розповіла Катерина.

Жінка каже, це була любов з першого погляду. З тих пір молоді люди часто спілкувалися, телефонували один одному. Так зародилася дружба, яка переросла у сильні почуття.

Зрештою пара одружилася. Сьогодні Малики виховують четверо прекрасних, талановитих дітей: двох хлопців-козаків Кирила та Захарія і дві дівчинки – Катерину-Стефанію та Марію-Соломію.

«Ковід» змінив життя

Багатодітна родина Маликів жила і працювала в столиці. Олег – оперний співак, його сценічне ім’я MALINOWSKI. Він – композитор, актор, поет, директор і режисер музичного проекту «Musica dal vivo Ukraine», співробітник Національного етнографічного заповідника «Переяслав», художній керівник у Art Culture Chortkiv. Катерина – співачка, композиторка, PR-менеджерка та музичний критик. Окрім того, жінка ще й концертмейстер у творчих проектах чи сольних виступах чоловіка. Пара виконує багато пісень в дуеті.

Малики жили в столиці, будували грандіозні плани на майбутнє. Аж тут нагрянув клятий «ковід», котрий перевернув життя з ніг на голову.

«Ми подумали і вирішили переїхати на батьківщину Олега – в мальовниче село Ставки. Там менше людей, ближче до природи. Та й для дітей – це набагато краще. І коронавірус набирав скажених темпів у Києві», – продовжила розповідь Катя.

Вже два роки Малики мешкають на Чортківщині. Задоволені як дорослі, так і діти. Адже Катерина з Олегом і надалі займаються улюбленою справою – музикою, гастролюють і по Україні, і по світу, ініціюють багато цікавих проектів, виховують у підростаючого покоління любов до класичної музики. Діти ходять хто до школи, а хто в дитячий садок. Цікавляться музикою, пізнають природу, прекрасний довколишній світ.

«Ми всією сім’ю вітаємо усіх з прийдешніми святами. Божої ласки, опіки, міцного здоров’я, віри у світлий завтрашній день», – побажала наостанку Катерина Малик.

Зоряна ДЕРКАЧ