Головна Новини Знову на заробітки. Українці масово штурмують кордон з Польщею (фото)

Знову на заробітки. Українці масово штурмують кордон з Польщею (фото)

Як тільки в Україні трохи послабили карантин, жителі масово почали штурмувати кордон з Польщею. Те, що було до карантину, коли мешканці України масово поверталися додому сьогодні повторюється тільки вже у зворотньому напрямку, пишуть Тернополяни
4.40 ранку, пункт пропуску Шегині – кілька сотень українців з чемоданами стоять у черзі, щоб перетнути піший кордон до Польщі.

Люди стоять від 5 до 12 годин, щоб потрапити у Польщу, відсидіти карантин 14 днів та отримати роботу.

У групі “Що там на кордоні” українці діляться інформацією коли краще переходити кордон, в який час, чи пускають без черги з дітьми та чи всім обов’язкова 14-денна обсервація.

За даними, які нам вдалося зібрати, 14 днів обсервації для всіх, крім тих осіб, які працюють в полі, та поліція кожного дня приїжджає та перевіряє.

При перетині потрібно мати діючий закордонний паспорт, страхівку та ще 400 злотих, також має бути адреса карантину де будете на самоізоляцію 14 днів, а якщо сезонна віза то самоізоляціі не потрібно.

У Польщу пропускають по біометричному паспорті, але має бути запрошення і адрес обсервації.

На закупи туди і назад не пропускають, для українців з дітьми до трьох років пропуск без загальної черги.

Roman Podolyak Колись всі звинувачували мешканців прикордонних сіл, що вони з сигаретами і закупами створюють страшенніші черги.Тепер ні однієї людини з карткою МРГ немаєЧерги завжди створювали заробітчани, як до Польщі, так і з Польщі.Тепер факт на лице.Через тих заробітчан навіть не було можливості поїхати і щось собі купити дешевше з продуктів, бо завжди через них черги, а ще як візьмуть з собою 3 кг сала, з 5 тушонок, закрасять самогонку під компот, навіть були такі , що картоплю везли, то на годину один чолвік затримував чергу.

Aleksander Kuczynski Зрозуміло що люди їдуть на роботу не від кращого життя, але як що їдите то не нарікайте що на кордоні важко, вас силою сюди ніхто не тягне на трускавки збирати.

Ірина Якимчук І це зараз всі люди переходять через один пункт пропуску. Колись у львівській області було 3 і треба було в автобусі чекати чергу від 6 годин. Господи , спаси Україну і її людей.

Ірина Якимчук Капец. Та сама історія , що була перед 17 березня , тільки у зворотному напрямку. Коли вже тих людей перестануть мучити. Перетни польський кордон , думай далі чим доїхати до місця призначення, сумки тяжерні посовати, далі треба нормально заселитися , трохи відпочинку і на поле на трускавку. Ніхто б в ту Польщу не їхав , якби вдома можна було б нормально заробити гроші.

Люба Баник За п’ять годин сьогодні перейшли.

Karina Zaec так же . стояла 8 часов