Головна Новини Зернятко кукурудзи стало причиною смерті однорічної дитини у Підволочиську

Зернятко кукурудзи стало причиною смерті однорічної дитини у Підволочиську

У Підволочиському районі однорічна дитина померла від удушення зернятком кукурудзи.

Родичі дівчинки впевнені, що втратили її через медиків які не надили їй медичну допомогу, а медики стверджують, що мама з тіткою не захотіли лікувати дитину в них і пішли додому.

Евеліна того дня гралася у хаті.

Мама дитини після смерті доньки на заспокійливих, але про ситуацію з дитиною розповідає її сестра

“Дзвонить і каже, що дитині зле. Вона торбинку до рота взяла. І не знаю чи витягнула чи ні” розповіла сестра матері Оксана Палатко.

Саме з нею мама везла в Підволочиськ Евеліну, за 10 кілометрів від села.

“Нас прийняли в травмпункті. Надавали першу допомогу дитині в травмпункті стоматолог і гінеколог. Після цього ми чекали десь пів години педіатра. Дитина була бліда і задихалась. Дитині посвітили в горло і сказали що там нічого нема” розповіла жінка.

Районний педіатр має свою версію подій. Він каже, що жінкам пропонували швидку яка би мала доставити їх до Тернополя.

“Провели реанімаційні заходи. Сатурація впала до 94. Ми вирішили відправити дитину на третинний рівень у Тернопіль в обласну дитячу лікарню на дообстеження і постановку остаточного діагнозу. Я відлучився на хвилин для організаційних питань з машиною мати з дитиною самовільно залишили віддлення ” – розповів Богдан Помарянець.

Вони пішли, це підтверджує тітка, але через те, що дитині не надали потрібної допомоги. Довелося їхати до іншої лікарні, яка хоч і поруч, але на балансі Хмельницької області. Але хірг і там допомогти не зміг. Сказав що їм треба негайно їхати до Тернополя. А туди їх могла доправити лише швидка з Тернопільщини. Жінки повернулися до Підволочиська.

“Через годину, мати знову, дитина у крайньо важкому стані, ми її знову помістили у реанімаційне відділення, підключили апарат штучної вентиляції легень, але на жаль ці наші реанімаційні заходи ні до чого не привели” – розповів Богдан Помарянець.

Лише після розтину лікарі і рідні дізналися, що причиною смерті стало зернятко кукурудзи, яке застрягло і перекрило дихальні шляхи.

“Виявляється в тій торбинці яку дитина смоктала, було зерно кукурудзи” – каже Богдан Помарянець.

Поліція розпочала два кримінальних провадження одне за неналежне виконання обов’язків медичним працівником, щоб з’ясувати чи кваліфіковану допомогу надали дитині лікарі.

Медики стверджують, що батьки згаяли кілька годин дорогоцінного часу, а в обласній лікарні життя дитині могли врятувати бо там є спеціальне обладнання.

За матеріалами ТСН